Pár év alatt több száz helyet buktak a magyar egyetemek, a csehektől, lengyelektől is leszakadtunk. Kijött a világ egyetemeit osztályozó sanghaji rangsor 2017-es kiadása – írja az Egyetemi polgár, Fábri György, az ELTE PPK oktatójának blogja. A magyar egyetemek a tavalyihoz hasonlóan idén se fértek be a legjobb 500-ba. A posztszocialista országok továbbra is le vannak maradva a nyugat-európaiakhoz képest: a régiónkból a legjobban a prágai Károly Egyetem és a Belgrádi Egyetem szerepelt, mindkettő a top 300-ban végzett. A 301-400. illetve a 401-500. helyre pedig további két-két intézmény jutott be.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Godotra várva

Miért van valami, ami arra utal, hogy ebben változás várható

Mottó:
A szőke nő a körmét rágva már vagy huszadszor néz meg
egy jelenetet, amiben a szereplőt valami baj ér.
A másik kérdezi: Miért izgulsz, hisz tudod baj lesz.
Igen, csak reménykedem, hogy óvatosabb lesz!

A tegnapi nap híre volt, hogy „Kijött a világ egyetemeit osztályozó sanghaji rangsor 2017-es kiadása”. A derék média azon búsong, hogy továbbra sincs egyetlen magyar sem a legjobb 500-ban. Tegyük hozzá, hogy hasonlóan a hasonló listákkal.
A dologban nincs semmi meglepő, pontosabban csak az hogy érthetetlen: miből gondolja bárki is, hogy ebben a közeljövőben bármiféle változás várható!
szaboria1
Ide vezetett a Fidesz nagy oktatási politikája. Pedig még a Kádári időben is volt olyan felső oktatás amit elismertek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.