Csalásért és hamisításért körözött magyar férfit fogtak el Uruguayban a hatóságok, a férfi kiadatásáról órák alatt döntöttek.

Hosszú ideje kereste az Interpol azt a magyar férfit, akit az uruguayi hatóságok tartóztattak le Punta del Estében a napokban – írja a Bors az uruguayi Telemundo cikkére hivatkozva.

A férfit a Gorlelo tengerparti sétányon fogták el, az Interpol csalásért és hamisításért körözte. 

A férfit a közeli börtönbe szállították, kiadatásáról órák alatt döntött a helyi bíróság.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Equus: Me'r, hallottal arrol, hogy Uruguay-ba helikopaterezett vo'na?
kokopelli
@karma1: pontosabb ? vagy "fontosabb hírt betenni ide"-re gondoltál?? ;--)
karma1
@kokopelli: Mindkettot...De legalabb az egyiket.
Equus
@karma1: a Bors c. tudományos folyóirat keresőmotorja kibodott egy uruguay-i Telemundo c. tudományos folyóirat híradását. Abból csak annyi derül ki, h magyar a fickó, az Interpol körözte (nyilván magyar kérésre), ott megfogták és nem szaroztak a kiadatásával.
Annyi tanulság van azért, h a dél-amerikai köztársaság jogszolgáltatása másként viszonyul az Interpolhoz, mint a magyar. A magyaroknál a körözött hernádi zsolt együtt szotyizik a miniszterelnökkel
karma1
@Equus: Az interpol meg alvajarokent becsukott szemmel kozlekedik... Azert az nem semmi, amikor meg Uruguay-ban is jobb a kozbiztonsag es a rendorseg jobban vegzi a dolgat, mint nalunk, a mocskosul demokratikus es szaguldo orszagban...:o(((((
Szeparepa2
Nyilvánvaló hogy füles volt, valaki felnyomta; most komolyan van olyan naiv hülye, aki elhiszi, hogy a világ 200+ országa közt pont Uruguay megtalál egy Interpool kőrözött magyart, csak úgy véletlenül? Nevetséges! Nyilván minden ország megkapja az Interpool listákat és akkor mi van? Valaki van olyan naiv hülye hogy elhiszi, hogy akkor minden ország, a világ összes Interpool kőrözött embere után nyomozni kezd, hátha éppen náluk, bújt el? Szánalmasan röhejes ezt elhinni! Nyilván vannak kivételek, pl USA vagy Ausztrália megteheti, hogy a kiemelt Interpool elfogatóval terheltek után bizonyos szelekcióval (tehát súlyozzák, hogy ki az aki után már érdemes nyomozni, pl sorozatgyilkos, terrorista stb), de ennyire ne legyünk már naiv idióták, majd pont Uruguay, egy aprócska dél-amerikai ország (akik bár egész jól élnek, főleg dél-amerikai viszonylatban, de azért a pénz sem veti fel őket), nekiáll nyomozni egy magyar csaló után, mert egy Interpool listán rajta van, majd a szorgos ügyes nyomozók egy playa-n kiszúrják emberünket és lekapcsolják ügyesen? Ez most komolyan mennyire életszerű? Ha van agya valakinek, akkor tudja, hogy SEMMENNYIRE! Eleve Uruguay-nak nincs is kiadatási egyezménye velünk, tehát pont telibe szarja, a magyar Interpool kőrözötteket. Főleg a szaros csalókat. Tehát itt nyugodtan mérget vehet bárki rá, hogy füles volt, felnyomás volt. Nyilván minden létező országban a világon, még Eritrea-bán és Uganda-ban is, ha KONKRÉT infót kap a rendőrség, hogy srácok innen 200 m-re a parton egy Interpool kőrözött bűnöző grasszál, akkor kiszállnak és elkapják (bár tök mindegy nekik, de azért mégiscsak eggyel több az évi siker statisztikában), aztán eldöntik, hogy kiadják-e. Egyezmény híján is nyilván kiadhatják, ennek már a jelentősége másodlagos. Dél-Afrikában pl ilyen esetben az elfogott kérelmezhet egy lokális amnesztiát, tehát az ország kormánya eltekint az érvényes bűnvádtól (nyilván gyilkosoknál nem), cserébe vállalnia kell bizonyos feltételeket, leginkább munkát..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél