A CBS tévécsatorna készíttetett egy felmérést, hogy az amerikaiak mekkora része támogatna egy fegyveres fellépést Észak-Korea ellen. Leginkább elutasítják.

A megkérdezettek 59 százaléka szerint az amerikai kormányzatnak jelenleg nem lenne szabad katonai csapással válaszolnia az észak-koreai fenyegetésekre, ám ha a diplomáciai erőfeszítések nem vezetnek eredményre, akkor ők is támogatnák a katonai fellépést.

Nagy a különbség a republikánus és a demokrata párti szavazók álláspontja között. A republikánusoknak csak 30 százaléka gondolja úgy, hogy nem kell katonai választ adni a fenyegetésekre, míg a demokraták körében ez az arány 82 százalék.

Mindazonáltal ha az Egyesült Államok képtelen lenne diplomáciai úton elérni az észak-koreai atomfegyverprogram leállítását, tíz amerikai közül hat egyetértene a katonai akcióval, de ezt a demokraták fele és a függetlenek egyharmada még ebben az esetben is ellenezné.

A közvélemény-kutatás kiterjedt annak felmérésére is, hogy vajon Donald Trump mennyire képes jól kezelni az Észak-Korea miatt kialakult feszült helyzetet. Míg a republikánusok 66 százaléka bizalmat szavaz az elnöknek, addig a demokratáknak csak 6 százaléka véli úgy, hogy az elnök képes megbirkózni a konfliktussal.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Amikor a dagadt óvodás kilövi az első rakétát az amcsi támaszpontra na akkor már lesz támogatottság, úgy mint a II. VH. volt mikor lebombázták a japik az amcsikat...
fekete
Anyit kell amerikaval foglalkozni,mint amenyit ok foglalkoznak velunk.Ha van hasznuk beloled,akor meg emlitenek.Ha nincs akor meg senkinek sem neznek!
a helység kalapácsa
Miért?
Mert féltek a válaszcsapástól?

Szerintem dobjunk le néhány hidrogénbombát Észak-Koreára, és nézzük meg mi lesz.
Egy próbát megér.
Ha rosszul sül el, még mindig marad száz ember a Földön, akik újrakezdhetik.
Mondjuk a szépségversenyeket jegelni kellene cirka 5000 évig, de utána talán lesznek olyan emberek, akiknek egy fejük van, két fülük (amivel hallanak is) két szemük (amivel látnak is), egy orruk (amivel szagolnak is), a végtagjaikon öt-öt ujj, a nőknek nem a hátukon lesz a mellük, és a férfiak nem csak evésre használják a szerszámukat.

Te még nem létod, de ez egy kurvára elcseszett világ!!!,
Miért nem látod?
Mert folyamatosan fősz, baszd meg!
Ha a forróvízbe dobnának, egyből látnád, és kiugranál, de a hideg vízben kezdted, és folyamatosan melegszik a víz, és emiatt kitolódott a tűréshatárod.
simmering73
@fekete: Na ugorgyál neki mégeccer. Ki beszél it rólunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.