Egy brit férfi annak köszönheti életét, hogy felkereste fogorvosát.

Az 53 éves David Mist egy duzzanatot vett észre a szájában, amit fájdalom is kísért. Az orvosok többször is szájpenésszel küldték haza, és kétféle antibiotikumot írtak fel neki. Még akkor sem gondoltak semmi komolyra, amikor David jelentős súlyvesztésre panaszkodott – ezt a pajzsmirigye számlájára írták.

Egy fogorvosi rutinvizsgálat azonban kiderítette, hogy a férfinak szájrákja van. Azonnal kezelni kezdték a baját, és többek egy 14 órás műtéten is át kellett esnie. David táplálását jelenleg is egy gyomrába vezetett csővel oldják meg.

A férfi később megtudta, ha a fogorvos nem veszi észre a tüneteket, három-négy hónapon belül meghalt volna. David arra biztat mindenkit, ha nem biztos az orvosa diagnózisában, forduljon másik szakemberhez, hogy biztosan megelőzhesse a tragédiát.

(Mirror)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadsanca
@Peller Anikó: ...és mi van ha nem dohányzott?
Ez a reakció az orvoslás szégyene. Mindent rá kell fogni valamilyen szenvedélyre, vagy életmódra.
Legjobb ha mindent megvonunk magunktól!? Ez az ideológia nem oldja meg a problémát.
A betegség az kéretlenül jön. De a halál is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadsanca
@Peller Anikó: Szeretnélek azzal vigasztalni, hogy nem dohányzom, tehát veszteséget okozok az államnak. De mi is van az alkohollal? Azt meg minden formában reklámozzák.
Nyugaton is vannak jó cigi-reklámok, óriásplakáton. Igaz ott az ára is magasabb és ott nem dugják el a trafik-áru látványát a kiskorúak elől.
Eléggé idióta rendszer van nálunk e tekintettben. Lassan már törvényben szabályozzák az otthoni dohányzást is.
De miért is van az, hogy egészséges embereknél diagnosztikáknak rákos elváltozást?
Még egy kérdés.
Az orvosoknak lehet dohányozni? Őket nem fenyegeti ez a veszély?
Peller Anikó
Felforr az agyam a naponta ezerszer nyomott sörreklámoktól, nagy gazemberség az is. Na nembeszélve a jéger vodka és egyéb keményvonalas etanolszármazékokról. Nemis értem az acetont miért nem reklámozzák, mert annak is jó illata van, de helyette mindenki etanolt akar inni. Talán mert annak jobb a reklámja :)

A cigi szabályozása a kisebb baj (lehet nem jól), mert az egyféle kresz, tulajdonképpen be kellene tiltani, mivel meglehetősen sok halálesethez járul hozzá. Dehát nem ez a cél. A cél az, hogy minél több adó folyjon be a stadionépítésekhez, hogy jusson erdélybe is meg a vajdaságba is, meg kell a Bahamákra is.

Mindig egészséges embereken diagnosztizálják a rákot, mert először senkinek sincs rákja. Aztán lesz. Életmód függő. A genetikai állományunk folyamatosan romlik több okból is és ettől is függ. Egyrészt a környezeti ártalmak miatt (csernobil, atomrobbantások, millióféle, évente újuló permetezőszerek, ózon, autózás, repülőzés kipufogógázai, fékbetétek kopásából a por, régen ilyesmi nem volt.
Másodsorban az ember természetellenes tevékenysége amely a darwini kiválasztódással szembemegy, mivel az orvoslás nem engedi kihullani a beteg, torz génállományt és így az felszaporodik. De az emberek mentálisan is le vannak ültetve, hülyíteni kell őket, vallással, politikával, a média hatalmával.

Az orvosoknak lehet e dohányozni? Hát persze, hogy lehet. Adóbevétel. Legfeljebb nem illik.

Különben érdekes az onkológia előtt bekötött torkú, fejű betegek mit csinálnak a kapu előtt?

Cigiznek.
dodóka
@Peller Anikó: Hú Anikó Wazeg ! Te aztán nagy antireklámja vagy a boldog életnek !
ila51
@vadsanca: 20:46...épp az egyik ismerősöm mondta , hogy náluk nem lehet kint a körfolyosón cigizni , igaz az alatta levőnek a füstje szépen bekúszik neki , ha nyitva az ablak...pfűű
vadsanca
@Peller Anikó: Vannak jó gondolataid soraidban, de azt se felejts el, hogy egyre inkább emelkedik az emberi életkor. Megkockáztatom, az elmúlt évezredben, vagy még azelőtt is volt már "rák", csak akkor még nem tudták mi az. Nézd meg az átlag-életkor alakulását!
De különben az első számú ellenségünk a különböző tartósítószerek. Amit csak azért eszünk meg mert nincs más! Ezért kimondhatjuk, hogy ez tudatos létszámcsökkentés.
Ez a cél a gazdasági egyensúly elérésének.
Manapság is "ipari-forradalom" zajlik. Ennek a célja a gazdaságosabb termelékenység. -Az, hogy ennek a nyeresége kinél csapódik le, azt most nem kívánnám elemezni.- Ez annyit jelent, hogy kevesebb humán erőforrásra van szükség, mint kb. 10 éve.
Végezetül tudomásul kell venni, hogy EGYSZER ÉLÜNK! A teológia szerint is majd eljön a "megtisztulás", csak ahhoz előbb meg kell halni. "A mát adták, a holnapot nem ígérték!"
Carpe diem!
Peller Anikó
@vadsanca: nemcsak a rák viszi el az embereket. Régen csak volt egynéhány, elvétve. Régen elvitt a pestis, kolera, lepra, tüdőbaj vagy a háborúk. Nem tudtál megöregedni.

Ma a vezető halálokok között vannak a daganatos betegségek. És az időskorral járó megbetegedések.

A tartósítószerek hatását teljesen félreértelmezed. Semmiképpen nem mérhető a hatásuk a permetezőszerek okozta veszélyforrásokhoz. Csak egy példa, hasonlítsd össze egy kiló só hatását egy kiló foszfotion hatásával.

Az atomrobbantások sugárzó maradéka és az atomreaktorok által termelt millióféle izotóp (ami aztán néha szétszóródik) az igazi veszélyforrás, mert az izotópok közvetlenül rombolják a génállományt.

A tartósítószerek egy szükséges rossz valóban, de erre azt állítani, hogy ez maga a tudatos létszámcsökkentés az butaság. A környezeti ártalom nem ez.

Ott van például az autózás. Évtizedekig ólommal füstöltük tele a légkört, az ólom felhalmozódik a szervezetben, nagyon rosszul ürül. Most csak korommal füstöljük tele, a széndioxidról, nitrogénoxidokról nembeszélve. A korom pedig kifejezetten rákkeltő, policiklusos vegyületek tárháza.

A teológia egy merő ostobaság, azt ne keverjük ide. A carpediem meg kifejezetten fideszes teológia amiért remélhetőleg megkapják a jutalmukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.