Ellehetetlenülésről, háttérbe szorulásról írt levelében Gorka Sebestyén, aki már nem dolgozik a Fehér Házban Trump elnök mellett. Egyes hírek szerint nem lemondott, hanem lemondatták.

Lemondott Gorka Sebestyén, a Fehér Ház egyik tanácsadója pénteken.

A tanácsadó lemondó levelét a The Federalist című jobboldali portál hozta nyilvánosságra, majd a hírt fehér házi tisztségviselők megerősítették több internetes oldalnak is. A The New York Times szerint Gorkát lemondásra kényszerítették.

A Politico című lapnak az elnöki hivatal egyik – neve elhallgatását kérő – tisztségviselője viszont azt állította, hogy "Gorka Sebestyén nem mondott le, de azt megerősíthetem, hogy nem dolgozik többé a Fehér Házban".

A Politico portálja idézett is Gorka lemondó leveléből. "Sajnálatos módon azokat, akik a leginkább megtestesítették és képviselték a 'Tegyük ismét naggyá Amerikát!' politikáját, akaratukon kívül házon belül háttérbe szorították, módszeresen eltávolították, vagy ellehetetlenítették az elmúlt hónapokban" – írta a volt tanácsadó.

Gorka Sebestyén nemzetbiztonsági ügyekben adott tanácsokat Donald Trump elnöknek. Nem kevesen iszlámfóbiásnak tartották, mert azt hirdette, hogy az erőszak alapvető része az iszlám vallásnak, és szerinte ez a Koránból – a muszlimok szent könyvéből – is kiderül. Gorkát politikai és sajtóberkekben megosztó személyiségként könyvelték el. A The New York Times péntek éjjeli tudósításában a többi között arra emlékeztetett, hogy kinevezésekor Gorka úgy nyilatkozott: "visszatértek az alfahímek" a Fehér Házba. Lemondó levelében a volt tanácsadó kifejtette azt is, hogy nem értett egyet a meghirdetett új afganisztáni stratégiával.

"Az a tény, hogy azok, akik megírták és jóváhagyták a beszéd vázlatát és kihagyták belőle a radikális iszlámnak, vagy a radikális iszlám terrorizmusnak még az említését is, azt bizonyítja, hogy az ön elnökjelölti kampányának egyik alapvető eleme tovatűnt" – fogalmazott Gorka Trumpnak címzett levelében. Roger Stone, Donald Trump régi tanácsadója és bizalmasa – aki szintén magyar gyökerű – a Politico megkeresésére leszögezte: meglátása szerint a Fehér Házban "egy csoport gyorsan tör előre és megpróbálja a Trump-kormányzatot áttéríteni a Soros György-féle globalizmusra". Stone szerint Gorka egyike volt annak a kevés embernek, aki igazán megértette Trump világképét.

A 46 éves Gorka Sebestyén – aki magyar szülők gyermekeként Nagy-Britanniában született – korábban a Nemzetvédelmi Egyetemen oktatott, és a közvélemény előtt a Breitbart News jobboldali portál kolumnistájaként vált ismertté. Annak a Steve Bannon stratégiai főtanácsadónak volt a munkatársa – és sajtóhírek szerint kinevezését is neki köszönhette –, akit a múlt héten távolítottak el a Fehér Házból.

(MTI)

(Címlapi kép: Youtube)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
index.hu/kulfold/2017/05/01/tavozik_a_feher_hazbol_gorka_sebestyen/

Mondjuk akikert lobbizott trumpnal, azok pont ilyeneket mondtak volna es pont igy cselekednenek (cselekszenek) HAZUDNAK tiszta erobol.
Szoval, maradjunk annyiban, hogy gorkat mar kibasztak a Feher Hazbol iden majusban.
Akkor kiket is hagyott o MOST el???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Majd a cigus fecalicus meghívja tanácsadónak oszt jó napot!!!
wagabund
..." iszlámfóbiásnak tartották, mert azt hirdette, hogy az erőszak alapvető része az iszlám vallásnak,"...

egyszer még felkérik, jöjjön vissza.. de akkor már késő lesz..
nezelodo
Basszus, mindenütt a magyart báncsák! Európában meg a hollandus vágott orba egy naaaagy magyar embert! Sebaj, legalább az az ütés az orrát is tiszticcsa...
Zeta
Mintha már régen elhajtották volna.
Most mi van???
CsipkeRózsa
Jobban hangzik, ha azt hazudja, hogy felmondott, mint az, hogy kirúgták.
Jozefina
"A 46 éves Gorka Sebestyén – aki magyar szülők gyermekeként Nagy-Britanniában született "

Hát ennyire magyar!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.