Brüsszelben és Londonban is késsel próbált támadni egy-egy férfi pénteken. Londonban a Buckingham-palota mellett történt az incidens. A belga támadót megölték.

Brüsszelben katonák voltak a célpontok

Két szolgálatban lévő katonára támadt késsel egy férfi pénteken délután Brüsszel központjában. 

A BBC cikke szerint a férfit a katonák meglőtték, kritikus állapotban vitték kórházba, ahol belehalt sérülésébe. A két katona közül az egyik sérült meg a kezén.

A 30 éves szomáli férfinak az eddigi információk szerint nem voltak terroristákhoz köthető kapcsolatai, ám a támadást "Allah akbar!" kiáltással kezdte meg, így a belga hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet.

A Buckingham-palota mellett tűnt fel a késes fegyveres

Londonban péntek este a királyi családnak helyet adó Buckingham-palota mellett egy férfi állt meg kocsijával a palota közelében (egy olyan területen, ahol tilos megállni).

A kocsiban a rendőrök egy nagy pengéjű kést fedeztek fel (a BBC szemtanúkra hivatkozva egy kardról ír cikkében), ezért a férfit megpróbálták letartóztatni. Eközben sérült meg a két rendőr a karján könnyebben, de a férfit is kórházba kellett szállítani letartóztatása után könnyebb sérülésekkel.

A Metropolitan Police közleménye szerint a körülmények tisztázása jelenleg is tart, de a 26 éves férfit hatósági személy elleni támadással és súlyos testi sértés gyanújával letartóztatták.

A Buckingham-palotában az incidens ideje alatt nem tartózkodott senki a királyi családból – mondta el a palota szóvivője a BBC-nek.

(Címlapi kép: Twitter/Matt Vincent)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.