Négy nullával több volt a szokásos összeg mögött, de a dél-afrikai diáklány ahelyett, hogy jelezte volna a hibát, inkább nekiállt a seggére verni a pénznek.

A dél-afrikai Walter Sisulu egyetemen könyvelőnek tanuló 27 éves Sibongile Mani általában 108 dollárnak megfelelő dél-afrikai rand ösztöndíjat kap, szóval meglepődött kicsit, amikor a szokásos összeg helyett pár hónapja négy nullával nagyobb, 1.080.000 dollárnyi pénze érkezett. 

Eddig kajára is alig futotta, most iPhone-t és dizájnercuccokat kezdett vásárolgatni

A szegény sorsú lány, aki ösztöndíjából a tankönyveit és az étkezését szokta fedezni, ezután barátaival közösen 73 napig tartó pénzköltő ámokfutásba kezdett, ami egy idő után tágabb környezetének is feltűnt. A pénzből rendkívül drága frizurát csináltatott, dizájnerholmikat kezdett viselni, és még egy iPhone 7-est is vásárolt magának, holott ezeket korábban nem engedhette meg. A jóból barátai is részesültek, nekik is megvásárolt mindent, és persze úgy partiztak és ittak, mintha nem lenne holnap – írja a New York Post.

Végül a Nemzeti Diákösztöndíj Bizottságnak is feltűnt a hiba, de addigra az 1.080.000 dollárnak megfelelő összegből a lány már eldorbézolt 65 ezret: ez napi 860 dollárnak megfelelő randot jelent, ami Dél-Afrikában elképzelhetetlenül nagy pénz.

A mindent vivő érv: nem ő tehet róla, hogy rosszul utaltak neki

Egy posztjában Mani azt állítja, maga jelentette a hibát a hatóságoknak, és nem érti, miért ő itt a rossz. "A magánéletem egy közösségi média-botránnyá vált, nyilvánosan gúnyolnak és megszégyenítenek. Én vagyok a rossz ember, aki ellopta a diákok pénzét" – sérelmezi a lány, aki két és fél hónap alatt 17 millió forintnak megfelelő összeget költött el jogosulatlanul.

A lány nem tagad semmit, de mint mondja, a sztorinak szerinte van egy másik oldala is, amit majd később fog közzétenni. Addig is inkább rejtőzködik. A Times Live-nak azzal védekezett: "Teljesen egyértelmű, hogy nem én követtem el a hibát".

"És különben is, hogyan lehet összekeverni 1400 randot 14 millióval?" – érvel a Twitteren. 

Az egyetemet azonban nem hatja meg ez az érvelés, vissza fogják fizettetni vele a hiányzó összeget, és lopás miatt még eljárást is indítanak ellene.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Tehetségének megfelelő szakot választott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@sokanvagyunk: Gyanítom, hogy nem csak a négy bullát kell visszaküldenie! Egyébként a magyar szabályozás sem teszi jogszerűvé a "tévedéses gyarapodást"!
sokanvagyunk
@quadrocopter: Legalábbis nem mindenkinek. :)
quadrocopter
@sokanvagyunk: Az az államilag jóváhagyott lopás, amire gondolsz!
kokopelli
@Szeparepa2: ..mire kellett neki az a sok idő? Egy igazi nő ... ;--))
Yoda69
Es ez tanul konyvelonek ?
Draga tanulopenz lesz neki.
Pedig ha lett volna egy kis esze megcsinalhatta volna a szerencsejet.
Viszont azt is elovennem aki a 4 nullaval tobbet utalta.
rokker33
Idióta kis k..va!Ételre nem volt pénze most hirtelen jött pár milla és meg is bolondult a p..ja!!
Remélem vissza fizettetik vele ha kell tegyék börtönbe a tolvajt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.