A Boeing-747-es több mint háromszáz kilométerre távolodott el a repülési útvonalától. A Korean Air KAL 007-es New York és Szöul között közlekedő menetrend szerinti járatát 1983. szeptember elsején hajnalban, miután a repülési útvonaláról messze letérve, és a nemzetközi polgári légiforgalom számára tiltott légtérbe hatolva szovjet katonai bázisok felett repült át, a honi légvédelem egyik magasba emelt Szuhoj Szu-15 vadászgépe, többszöri eredménytelen kapcsolatfelvételi kísérlet után, légiharc-rakétáival lelőtte. A 269 halálos áldozatot követelő katasztrófa óriási nemzetközi felháborodást váltott ki, ám a hidegháborús korszak egyik legsúlyosabb incidense mind a mai napig számos megválaszolatlan kérdést vet fel.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: CHEWBACCA
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nocsak nocsak a derék pártsajtó már ismét a szovjet propagandát nyomatja?
sokanvagyunk
A Malév 240-es járatáról tudnának mesélni - ha nem titkosították volna - és ez is közös bennük, a rendszereken átívelő mély hallgatás.
wagabund
azért akkor is kirúgtak, lefokoztak néhány katonát pont úgy, mint amikor az a német gyerek landolt a Vörös téren a kisrepülőjével..
mondjuk ekkor kétezer katonát fokoztak le, többet mint a koreai gép lelövése után.
CHEWBACCA
@sokanvagyunk: Szeptember 30-án azt teszem itt közzé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.