A francia elnök inkább egy olyan futballcsapathoz hasonlít, amely rombolni már megtanult, építkezni viszont még nem. Varázsdoboz, amibe mindenki belehelyezte a vágyait, és elhitte, hogy rögtön teljesülnek is – így jellemezte Emmanuel Macron francia elnököt hivatalba lépésekor több amerikai elemző is, jelezve, hogy Donald Trump megválasztása, valamint a brexitnépszavazás után a mérsékelt politikában hívők milyen sokat reméltek az ifjú politikustól. A megnyerő modorú Macron rátett erre még egy lapáttal, hiszen Barack Obama-féle „Igen, megcsináljuk!” hozzáállással állt a rajtvonalra. A liberális oldal hitt benne, hogy ha valaki, hát ez az energikus fiatalember valóban képes lesz – a németek segítségével – felpörgetni a döglődő európai integrációt.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A pragmatizmus idejét múlt minősítés lenne?

Igaz a hazai média valahogy a szélső-baloldali francia médiát olvassa

Nem, nem mondom, hogy a többitől nem kap hideget & meleget az új francia elnök – nem is szokás az ellenkezője arra felé -, de a bornírtság az csak tőlük származhat. Persze az sem zárható ki, hogy nekik tetsző mondatokra vadásznak a forrástól függetlenül, ami mint tudjuk a megguglizás egyik hátulütője! =))
A derék mno.hu rántja le a leplet a gaz Macronról „Elvek mentén fejjel a falnak - Macron a nemzetközi porondon hasonlóan viselkedik, mint a belpolitikai színtéren” című irkodmányban.
isten bizony majdnem abbahagytam olvasást mikor oda jutottam, hogy „Miközben nagyívű reformterveit nem sikerült véghezvinnie – igaz, a németek ehhez a szeptemberi választások előtt nemigen segítik hozzá, nélkülük viszont nem megy –, alig titkolt célja volt, hogy megbontsa a visegrádi országok egyébként is túlbecsült egységét”. Amiben az, hogy 4 hónap alatt még nem forgatta fel az EU-t csak bugyutaság, de hogy Macron időt pazarolna Orbán bosszantására, na ez több sok(k)!
De tovább olvastam, s mit nem tudtam meg? „A demokratikus értékek fontosságát hangoztató Macron Európát nemes egyszerűséggel felosztotta jó és rossz fiúkra, és nem kétséges, hogy az Orbán-kormány által vezetett Magyarország az utóbbi csoportba került. ”, ami majdnem igaz. Igen Macron észrevette, hogy az EU nem egységes és a legfőképp annak mentén nem egységes, ahogy a derék szerző is megállapítja „A francia elnök érthető okokból ezt arra alapozza, hogy ki mutat hajlandóságot együttműködésre az Európai Unió további integrációját illetően.”.
Igen Macron – s ebből nem is csinált titkot, erre utal a valóban Orbánnak szóló szupermarket hasonlat (bár ez tényleg sántít, mert Orbán lopkodni és botrányt csinálni jár oda, nem vásárolni) – nem azt keresi, hogy miért nem megy a csónak, az EU-csónakja, s, ezen nem siránkozik, hanem azt nézi, hogy – akár a herék lepattintásával is – hogy lehetne haladásra bírni! Orbán...
RonaGyuri
folyt..
Orbán pedig, nem csak nem húz, hanem kifejezetten ellen tart, sőt néha még ellen lapátol is! =))
quadrocopter
Naná, hogy támadják Macront, elvégre nem hajolt meg Trump előtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.