A dél-koreai vezérkar szerint a kilőtt rakéták pontosan eltalálták a Japán-tengerben kijelölt célpontokat.

Ballisztikus rakétával hajtott végre hadgyakorlatot hétfőn Dél-Korea, így válaszolt a vasárnapi észak-koreai kísérleti atomrobbantásra – közölte a dél-koreai hadsereg vezérkara.

A hadgyakorlaton légi és szárazföldi erők vettek részt, Hjonmu típusú ballisztikus rakétát, illetve F-15K vadászgépről kilőtt, nagy hatótávolságú levegő-föld rakétát vetettek be.

A vezérkar szerint a kilőtt rakéták pontosan eltalálták a Japán-tengerben kijelölt célpontokat, amelyek meghatározásakor figyelembe vették annak az észak-koreai gyakorlótérnek a fekvését, ahol végrehajtották az újabb atomrobbantást.

A hadgyakorlaton csak a dél-koreai fegyveres erők vettek részt, de a vezérkar hangsúlyozta, hogy újabb közös hadgyakorlatokra készülnek az amerikai hadsereggel.

Phenjan vasárnap jelentette be, hogy sikeres kísérletet hajtott végre hidrogénbombával. A kísérleti atomrobbantás már a hatodik, minden korábbinál nagyobb erejű volt, és két erős földrengést váltott ki. Szakértők egyelőre nem tudják kétséget kizáróan megerősíteni, hogy a tesztelt bomba valóban hidrogénbomba volt. Ez utóbbit termonukleáris bombának is nevezik, és jóval pusztítóbb az atombombánál.

(MTI/hvg.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Észak Korea csak egyszer találjon el tényleg csak véletlenül főleg egy USA. várost - Települést ,mehetnek akkor majd a picsába vezetőstül ! Nem volt elég a 2 -ik világháború ? Nincs semmi háború arrafelé,erre ők még az atombombánál is erősebb bombával robbantgatnak , játszadoznak vele mint a hülye gyerekek , teljesen hülyék ezek ! El kellene törölni őket,de úgy látszik,hogy "még várnak..." !
wagabund
nem a japán tengerbe kell lövöldözni, hanem egy közelebbi, de mindent eldöntő célpontra...

azt találják el ha tudják...ha sikerül, akkor meg ráérnek azt mondani, hogy bocs, nem oda akartuk..viszont é-K felszabadul.
Eriksson
@wagabund: Nem kellene sehová se lődözni, mert az senkinek sem egészséges. Csípjék meg a kis Un-t, aztán tegyék karanténba. Igaz, akkor nincs indok Dél-Korea és az USA erőfitogtatására.
wagabund
@Eriksson: ez így igaz..
annyi amerikai kommandós filmet láttam már, hogy hajlok arra, valamelyik nap Stallone egyedül megoldja a krízist úgy, hogy a füstgép ködfelhőjéből előjön kezében a kedves vezető fejével... aztán kér egy szivart.

asszem abba kell hagynom a tévé bámulását..
3dwhite
L. J.: nem jöhet, mert ez szinte belügynek számít.
fekete
DElkoreaban van 35 ezer amerikai katona 1952 ota, Mi a Del korea? Egy senki sem!Kulomben is kit erdekelnek,hogy robbantgatnak,olik egymast!Who Cares???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.