A nagy-britanniai álláshelyek iránti érdeklődés nem csökkent a külföldi munkavállalásra készülő magyarok körében, de mégis kevesebben jutnak ki a szigetországba, mint korábban.

Kevesebb magyar fiatal megy Nagy-Britanniába dolgozni

A napi.hu megtudta,

a brit – főként angliai – állásokra jelentkezők a korábbiakhoz képest többet hezitálnak, bizonytalanabbak, és közülük többen döntenek úgy, hogy mégis itthon maradnak vagy más országban vállalnak munkát.

Az ország népszerűsége a kivándorolni szándékozók körében a Brexit miatt még kevésbé, a távozás körül fokozódó politikai bizonytalanság már érezhetően csökkent a kivándorolni szándékozók körében.

A nagy-britanniai munkaadók oldaláról azonban még növekedett is az igény a magyar munkavállalók iránt, ezt a a brit statisztikai hivatal adatai is megerősítik: a 2017 márciusát megelőző 12 hónapban 81 ezerrel kevesebb munkás érkezett az országba, mint amennyire szükség lenne. Az elmaradó vagy távozó – leginkább a kelet-közép-európai dolgozók – hiányát, olyan ágazatok, mint az egészségügy vagy az építőipar szenvedhetik meg, amelyek jelentősen támaszkodnak rájuk. Ezek már most is egyre nagyobb szakemberhiánnyal küszködnek.

A fiatal korosztály esetében nem csökkent az elvándorlási hajlam: a 18-24 évesek háromnegyede továbbra is el tudja képzelni az életét a határon túl, ráadásul nem csak időlegesen.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Kifogytunk a tehetségből,vagy a gyerekekből?
egyvandor
@Lepényleső: Mivel senki nem akar a politikai okok (gorbán hatalmának biztosítása) miatt privilegizált nertársak jobbágya lenni, a kivándorlásnak valóban csak az szab határt, hogy csökken a fiatalok létszáma.
fekete
Felnek a fiatalok,pedig a legjobb megelhetes Angliaban van szamukra.Nemetek es atobbi orszag
kozelebe sem mehet a UK-nek. van egy fiunk aki ott dolgozik,gaz nyugatrol kapott csak 2-ev munka
lewhetoseget,es utana vissza,igy az egyik Keleti orszag utlevelell kapott a'lla'st. nEm Magyarral!
Havi 8 ezer + 3 honaponkent 1500 paund bonusz..,R.Murdochnak
dolgozik,mar 2008 tol.Nem szabad felni. MEnni kell.A fiataloknak.Mindenki hazudik,senki nem mond igazatt,es csak magad tudod elintezni dolgaidat. Sok szerencset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.