Egyéves csúcsra emelkedett az arany ára hétfőn, miután Észak-Korea vasárnap sorrendben már hatodik, egyben legnagyobb hatóerejű kísérleti nukleáris robbantását hajtotta végre.

A gyengülő dollár is erősíti az arany árát, ami várhatóan tovább emelkedik a következő napokban – vélte az ICBC Standard Bank egyik nemesfémpiaci szakértője.

Az azonnali aranyár, 0,9 százalékos drágulással, 1336 dolláron állt unciánként (1 uncia 31,1035 gramm) dél előtt nem sokkal. Röviddel korábban ugyanakkor tavaly szeptember óta a legmagasabb szinten, 1339,47 dolláron is jegyezték a nemesfémet.

Az arany árát is robbantotta Észak-Korea

(Fotó: Pixabay/cc0)

Az arany következő támpontja 1375 dollár, ilyen magasan utoljára a tavalyi Brexit szavazás után jegyezték.

Több más nemesfém is drágult. Az ezüst április óta legmagasabb szintre, 17,90 dollárra drágult unciánként. A platina március óta nem látott szinten, unciánként 1014,70 dolláron is állt. A palládium 2001 februárja óta legdrágább, 1001 dollár is volt unciánként.

Mindezekkel együtt egyébként a világ 2003,8 tonnára rúgó aranykereslete 2017 első felében 14 százalékkal volt alacsonyabb az előző év azonos időszakánál. Ezt fedezte a 2100 tonnát közelítő kínálat, annak ellenére, hogy ez több mint tíz százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól az Arany Világtanács adatai alapján – idézte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt.-t a Magyar Idők.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Se arany se ezüst se platina se palládium nincsen tehát ez itt fent nagy hír a szegényembernek . :-(
Csizmás Kond
...mindegy hogy mivel csak szédíteni lehessen valakiket...
iluminati
Az ország aranya mennyit érne ha meglenne
fekete
N Korea,hogy robbantotta az arany arat is. Wall streeti majmok,Mikor 50-eve szankciozak oket.
Me'g gatyujuk sincs rendes,nem arany.Igy vagjak att az egesz vilagott a\ezek a Wall streeti maj-mok.Kozben pedig Billiokat,lopnak,csalnak a befektetoktol.Ha't N,Korea csinalta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.