A gyanúba keveredett mérnököt kedden hallgatták meg a koppenhágai bíróságon.

A tengeralattjáró fedélzeti nyílásának súlyos ajtaja csapódott rá Kim Wall svéd újságíróra a gyilkossággal vádolt dán feltaláló, Peter Madsen szerint – írja az MTI.

A beszámoló szerint a 46 éves autodidakta mérnököt, tengeralattjárók és űreszközök tervezőjét kedden a nyilvánosság bevonásával hallgatták meg egy koppenhágai bíróságon. A különc férfi továbbra is tagadja, hogy megölte volna a 30 éves nőt, és azt is, hogy feldarabolta volna a holttestét.

A tengeralattjáró lecsapódó ajtaja fejezte le az újságírónőt a mérnök szerint

Peter Madsen. Fotó: Youtube

Madsen azt vallotta keddi meghallgatásán, hogy véletlenül csapódott rá a 70 kilós vasajtó a fiatal újságíróra, aki azért ment a feltaláló által barkácsolt 18 méteres, 40 tonnás tengeralattjáróra, hogy interjút készítsen vele.

A férfi szerint ő tartotta az ajtót a lentről a fedélzetre felmenni akaró nő számára, ám egy ponton elveszítette az egyensúlyát, az ajtó pedig teljes erőből rácsapódott a nő fejére. Amikor újra kinyitotta az ajtót, a riporter már a padlón feküdt egy hatalmas vértócsában, és ő a pánik okozta sokkhatás alatt a tengerbe dobta a holttestet – állította.

Az ügyészség nem ad hitelt Madsen verziójának, sőt a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját gyilkosság vádjára súlyosbította kedden, és megtoldotta a hullagyalázás vádjával is.

Az ügyészség sem tudja azonban, hogyan ölhették meg a nőt, sőt az indíték esetében is sötétben tapogatózik. Peter Madsen azt mondta kedden a bíróságon, hogy nem volt szexuális kapcsolata az újságíróval, és Kim Wallnak a tengerben megtalált, végtagok és fej nélküli holttestének vizsgálata sem adott felvilágosítást a halál okáról.

Az ügyészség kérte a feltaláló pszichiátriai vizsgálatát, amely az AFP szerint legalább részben fényt deríthet Madsen egyszerre lenyűgöző és titokzatos személyiségére.

A férfi csaknem minden idejét olyan eszközök, járművek konstruálásának szentelte, amelyekkel elrugaszkodhat a Föld felszínétől, hasonlóan ahhoz, ahogy gyerekkora óta igyekszik elszakadni a valóságtól – írta az AFP alapján az MTI. Űrkutatási honlapján a szenvedélyének nevezi megtalálni azokat az eszközöket, amelyekkel elutazhat az ismert világon túli világokba.

(MTI)

Címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.