300 km/órás sebességgel száguld Irma Florida partjai felé. A kormányzó kihirdette a szükségállapotot, megkezdték a lakók evakuálását.

Friss előrejelzések szerint Florida partjait szombaton érheti el az Irma nevű hurrikán, evakuálják a lakosokat.

Az Irma néven emlegetett hurrikán az elmúlt pár napban trópusi viharból növekedett a 12 éve nem látott, legnagyobb, 5-ös erősségűre.  Jelenleg a karibi térségben, Barbuda-sziget területén tombol. 300 km/h-s szél kíséri, de a széllökések akár a 350 km/h-t is elérhetik.

Így fest Irma a műholdfelvételeken:

Utána az özönvíz

Ahogy azonban a két héttel ezelőtt pusztító Harvey nevű elődje esetén, úgy Irmánál sem csak a szélerősség jelenti a gondot, hanem az őt követő, özönvízszerű esőzés: egyes források szerint hatalmas mennyiségű, helyenként akár 400-500 mm csapadékot is hozhat magával. Haladási sebessége 20 km/h, a napokban Puerto Rico, Dominikai Köztársaság, Haiti, és Kuba következnek.

Florida kormányzója szükségállapotot hirdetett

"Sajnos érinteni fog bennünket, ma már azt mondják Florida történetében ez lesz a legnagyobb hurrikán. Én már kettőt megéltem...de ettől félünk. Azt hiszem, ha el kell hagyni a házat, akkor elmegyünk egy másik államba." – nyilatkozta egy helyi magyar lakos.

Címlapkép: Pixabay / Skeeze CC0

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ott vannak az északi államok. Alig lakottak. Persze ott, nem lehet egész évben, a vízparton, koktélt szürcsölgetni és luxus yachtokkal fittizni.
Szerintem jól teszi a Föld, hogy kényszeríti az amerikai embert, nem visszaélni és dőzsölni a javakon, hanem élni és túlélni tanítja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.