Washingtonban készen áll az elnöki rendelet a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó országok ellen – közölte Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerdán újságírókkal.

Mnuchin hangsúlyozta: ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amely hétfőn ül össze ismét, nem hoz szankciókat a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó valamennyi ország ellen, akkor az elnök "a megfelelő időben fontolóra veszi" a rendelet aláírását – jelentette ki Mnuchin.

Észak-Korea vasárnap jelentette be, hogy föld alatti hidrogénbomba-robbantást hajtott végre. Hétfőn rendkívüli ülésre összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), ahol Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet minden korábbinál erőteljesebb szankciókat követelt. A BT azonban csak korábbi állásfoglalásait ismételte meg, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tartsa tiszteletben, hajtsa végre az eddigi szankciókat. Az amerikai kormányzat elsősorban Kínánál szeretné elérni, hogy nagyobb nyomást gyakoroljon Észak-Koreára. Washington szerdán Phenjan elleni olajembargót és a textilexportja elleni bojkottot sürgetett.

(MTI)

Címlapkép: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kripton
Hogy micsinál a kakadu Kínával? A bolhányi Észak-Koreával sem tud mihez kezdeni.
peterkelemen
Minek az embargó? Lófaszt sem tehetnek már azzal már régen elkéstek. Sorra lefogják gyártani az atomfegyvereket.
sokanvagyunk
Ezzel az indokkal már régóta 6-7 ország ellen hozhattak volna embargós szankciókat.
wagabund
merhogy minket (talán)embargó alá vesz, azt értem, minket nemis talál meg a térképen..nade Kínát? pfff...

nem szóltak neki, hogy az Apple, NASA, és más (állami)óriáscégek jóformán minden kényes cuccot kínában gyártatnak? mert azok kiváló minőséget produkálnak pontos határidőre, aránylag piaci áron. a műholdak, marsjárók televannak kínai gyártású kütyükkel..

nem e hírhez tartozik, de elméletileg ma írja alá azt a határozatot, melyben Sorost terroristává nyílvánítják amerikában...na ez lesz az érdekes. ha ez megtörténik, akkor bizony borul a bili.
elnyomott
@kripton: - ja, és inkább Putyin atyuskával van, aki a népének megmentője és a magyaroké is...
fekete
Putyin l az olajat tovabra is fogja bisztositani Kim Jong Unnak,mint eddig.ENSZ nem ENSZ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.