A kormány szerint így lehet a leghatékonyabban segíteni a hazatérő harcosok visszailleszkedését. özel 80 harcos tért haza Finnországba a Közel-Keletről, ahol korábban az Iszlám Állam soraiban harcolt. A finn kormány pedig megosztó javaslatokkal segítené integrációjukat - írja a Breitbart. Vanaa városának polgármestere a miniszterrel ért egyet: Anna Cantell-Forsbom szerint a reintegráció lehet a radikalizmus legfőbb ellenszere. A minisztérium munkatársai szerint pedig előbb minden esetben megvizsgálnák, hogy az adott terrorista milyen mértékben vett részt az Iszlám Állam vérengzéseiben, és az alapján döntenék el, hogy visszaengedhetik-e a társadalomba, egy lakással és egy állással megsegítve. A finn belügyminiszter szerint a hazatérő harcosoknak a lehető leggyorsabban lakást és fix munkalehetőséget kell adni, így ugyanis sokkal könnyebben térnek vissza régi, normális életükhöz. Sokan azonban attól félnek, hogy a támogatással a hátuk mögött a terroristák erőszakos...

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@1magyar: Istenkém nem lehet minden "hazaküldött gyilkos" nemzeti hős! Egyébként is nem baltával gyilkoltak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
De akkor börtönöket is felesleges fenntartani ha a gyilkosoknak lakást, munkát adnának ezek a barmok.
bencemacska
Nem is rossz ötlet, ha állandó ref alatt lehet tartani!
A legkisebb szabálysértésért mindjárt elő lehet venni, minden bűneset megtörténtekor első számú gyanúsított, stb. Vagy megszokik, vagy megszökik!
Gondolom, csak régi állampolgárokra vonatkozhat!
sokanvagyunk
"Mert ami Vegasban történt, az ott is marad?" - vagy nem...
Remélem, az elmaradt zsoldjukat is kifizetik, esetleg kapnak pár napos szabad rablást helyben, beilleszkedés és kárpótlás okán. :(
Nessy
@1magyar: Istenkém nem lehet minden "hazaküldött gyilkos" nemzeti hős! Egyébként is nem baltával gyilkoltak.
mackoka46
Miért kell ezen kiakadni. A politikusokat is minden földi jóval elhalmoznak, pedig többségük kártékonysága messe meghaladja a terroristáét. Báránybőrbe bújt farkasok.
kokopelli
@bencemacska: ők finn állampolgárok voltak és most is azok!
Equus1
piac téren egy teherautó platóján le kell fejezni őket és ingyen kapnak sírhelyet. Ez méltányos.
wagabund
..." minden esetben megvizsgálnák, hogy az adott terrorista milyen mértékben vett részt az Iszlám Állam vérengzéseiben"...

mit gondolhatnak ezek a fejlett európáról? azt, hogy ott mindenki hülye...
bencemacska
Én el tudom képzelni, hogy vannak köztük olyan fiatalok, akik kalandvágyból mentek. Nem az IS valódi arcát látták, hanem hitelt adtak a szirénhangoknak, amiket főleg az interneten terjesztettek.
A helyszínen már hiába vették észre a tévedésüket, nem volt vissza út!
Természetesen ennek vizsgálata, bizonyítása nem sétagalopp.
Egy ország viszont így tudja bizonyítani az állampolgárai iránti lojalitását és felelősségét!
Aki a kereszténység nevében prédikál, annak ezt a nehéz, kemény munkát el kell végezni, és ítélkezni is kell!
Csizmás Kond
Naszóval Finnország ugye a zunió tagja. A zunióban perig az isis terrorista országként volt nyilvántartva a harca meg terrorcselekményként. Az isis mellett harcoló akárkiket meg lakással munkahellyel fogadják, és azt az országot amelyik igyekezett megvédeni a zuniót ezektől azt szankcionálják...azta rühes kurva mindenit ennek a demokráciának...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Figyelj macska! Kiszakadt belőled a tudatlanság! Az ISIS nem ország! Olyan ország nincs, hogy Iszlám Állam, de ilyen terrorszervezet van!
bencemacska
@durbincs: ma, 19:51
Én megtanultam, írni, te meg tanulj meg olvasni!
Én megtévesztett finn állampolgárokról beszéltem, nem gyilkosokról!
Nem szobrot ígértek nekik hanem munkát és lakhatási lehetőséget!
Az állam JOGA, és felelőssége, hogy állampolgárai tetteit elbírálja és értékeli.
Ha olyan sz... ROBOT vagy, hogy ezt sem érted, akkor zúzdába való vagy!
bencemacska
@durbincs: Bizony, bizony már megint azt hittem, hogy javítottak a robot minőségén, de selejt maradt.
Rossz a tervezés is, nemcsak a kivitelezés!
quadrocopter
@durbincs: Mi a helyzet csicska? Ma sincs nyitva a gyógyszertár? Kitakarítottad és fertőtlenítetted már a büdös fészkedet a menekültek számára? Te a kutyaólban alszol, csicska!
hetöndöe
@durbincs: "Körülbelül 80 finn állampolgár utazott a Közel-Keletre, hogy küzdjön az iszlám állam ellen, és most a kormány azt fontolgatja, hogy azok, akik visszatérnek, hagyják el a lakhatási sorokat, hogy segítsenek nekik "beilleszkedni" a társadalomba." Ez itten az eredeti cikk guglis fordítása. Húgyagyúkám,annyira vagy hiteles,mint ez a fórum.hu nevezetű szarkupac.
peterkelemen
Mit érdekli az átlag magyart ez a badarság. A magyarokat meg éppen kilakoltatják és Orbán torony magasról szarik rájuk.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Neked is szól faszkalap.:-)
hetöndöe
@durbincs: Olvasd el az eredeti cikket te húgyagyú barom és ne terjessz itt hülyeségeket,bőven elég,hogy ilyen fogyatékos gyengeelméjű vagy,nem kell másokat is azzá tenni.
quadrocopter
@durbincs: Szopsz, csicska? Mert buta vagy, csicska! Ma sincs nyitva a gyógyszertár, pondró? Kitakarítottad és fertőtlenítetted már a büdös fészkedet a menekültek számára? Te a kutyaólban alszol, csicska!
quadrocopter
@durbincs: Szopsz, csicska? Mert buta vagy, csicska! Ma sincs nyitva a gyógyszertár, pondró? Kitakarítottad és fertőtlenítetted már a büdös fészkedet a menekültek számára? Te a kutyaólban alszol, csicska!
quadrocopter
@durbincs: Szopsz, csicska? Mert buta vagy, csicska! Ma sincs nyitva a gyógyszertár, pondró? Kitakarítottad és fertőtlenítetted már a büdös fészkedet a menekültek számára? Te a kutyaólban alszol, csicska!
division
@hetöndöe: Te miért nem a multit védelmezed inkább? Sehol nem látni hozzászólást részedről azoknál a cikkeknél. Jól megfizetett dolgozók sztrájkolnak ugye, no meg diákokat kényszerítenek munkára nehogy pár milliós kiesésük legyen szegényeknek.
division
@durbincs: Mit törődsz te azokkal akik foggal-körömmel védik a migránsokat? Jelentős részük még romával sem került összetűzésbe, fogalmuk sincs milyen lesz amikor egy feldühödött migránssal ez majd bekövetkezik. Európa nem lehet népünk golgotája.
karma1
Nos, erdemes ellatogatni ennek a breitbart-nak a "cikkei" nyoman az eredeti oldalakra. Abbol mindjart meg lehet tudni peldaul, hogy Finnorszagba nem "mennek vissza IS harcosok, hanem az iraki menekultek mennek haza ONKENT a sajat hazajukba, pl. igy:
"www.reuters.com/article/us-europe-migrants-finland/thousands-of-iraqi-refugees-leave-finland-voluntarily-idUSKCN0VL0UE"
Erre az "adatra", amit ez a neonaci blog lehoz,- durbincs meg tenykent omleszt a Propira -
NINCS semmifele eredeti forras.
Vagyis ez egy ALHIR, aminek a terjeszteseben a trollok, -mint ennek az oldalnak a fo idiotaja - erosen erdekelve vannak. Ezert is tud bekuldeni fel oran belul NEGY cikket is a Propira...
karma1
@bencemacska: @hetöndöe: Tobbfele felallasban utottem be a keresobe a kulcsszavakat: SEHOL sem talaltam ilyen tartalmu cikket!
A breitbart = 888, origo, pestisracok, magyaridok,.hu meg hasonlo dezinformacios oldalakkal.
Ha pedig nem igy lenne, akkor is tudnam, hogy a finnek igencsak kiegyensulyozott nepek, sajat, evszazadok ota bejaratott eletvitellel, szokasokkal, amire - mint viking leszarmazottak - nagyon buszkek, es hagyomanyorzok.
Vannak finn barataink, akiknek a sajat hagyomanyaik, munkajuk de foleg a csaladjuk mindennel elobbrevalo. El nem tudnak ok kepzelni, hogy egy olyan orszagbol EZERSZAMRA menjenek fiatalok az IS-be harcolni. Sokkal inkabb jellemzo ez a kevesbbe stabil gondolkodasu, problemasabb orszagokban, de meg ott sem "ezerszamra" mennek - aztan jonnek vissza - az emberek.
Egy finn-nek sokkal fontosabb, hogy majusban tavaszvaro unnepeket tartsanak, csaladi esemenyeket unnepeljenek meg, vagy eppen a szigeteiket tartsak rendben.
Ha egy finn megis arra szanna el magat, hogy elmegy az IS-be harcolni, akkor a finn kormany olyan ovatosan kezelne a visszateresuket, amilyen ovatosan csak lehet. Ugyanis a finnek allandoan szenvedtek a tortenelem soran az oroszok titkosszolgalati, es kemtevekenyseguktol, ok tudjak, mit jelent, ha valaki beengedi a barmilyen keletrol jovo embereket.
Nem kell elhinni sem azt, amit ez a szerencsetlen idiota megprobal itt elhinteni, meg azokat a nyugati dezinformacios bloghireket sem, ahonnan veszi az "informacioit"
Mindegyik beteges, de durbincs meg rosszindulatu is, es nyereszkedo, mert trollkent penzt kap ezert az aknamunkaert...
bencemacska
@karma1: ma, 02:46
Meg vagyok róla győződve, hogy ez a robot a propi készítménye, vagy jól megfizetett trollja, egyébkét már régen kirúgták volna!
Kinek van megengedve ennyi szemétség?
Figyeld meg vannak olyan ocsmány beírásai, amit egyetlen fórum oldal sem engedne meg magának.
Át akarják vinni az oldalt valamilyen komolytalan seggrepacsi témába! Bennünket fognak kiszorítani, mert komoly témát nem igen lehet itt kibeszélni már.
Bár az utóbbi időben már csak egy troll van, de az aztán működik minden korlátozás nélkül!
Csizmás Kond
@hetöndöe: Faszkalap a fajtád aki ekkora balfasznak felnevelt.
Itt a cikkről véleményeztem nem egyébről. és ha nem tetszik baszogasd az anyukádat ne mást .
Csizmás Kond
@hetöndöe: Amúgy vörösbögyöm, a Finn állam a saját hadállományú katonáit akik hivatalból voltak jelen az iszlám állam leverésében nem kell külön beillessze vagy visszaillessze a saját társadalmába...a többi meg bérgyilkos akiknek kötél jár.
quadrocopter
@durbincs: Szopolnyica, csicska? Mert buta vagy, csicska! Ma sincs nyitva a gyógyszertár, pondró? Kitakarítottad és fertőtlenítetted már a büdös fészkedet a menekültek számára? Te a kutyaólban alszol, csicska!
quadrocopter
A nyálas marhák ismét becsókoltak a lónak! Élükön a trágyahallal!

Az eredeti szöveg:
"Around 80 Finnish citizens have travelled to the Middle East to fight for Islamic State, and now the government is considering..."

Fordításban:
Körülbelül 80 finn állampolgár utazott a Közel-Keletre, hogy küzdjön az iszlám állam ellen,

Beszoptátok megvezethető marhák!
bencemacska
@durbincs: ma, 10:35
Telibe talált??? Te vagy a Propeller adminja?
Akkor is selejt vagy és az is maradsz!
bencemacska
@division: ma, 01:09
Senki sem migránsokról beszél.
Arról szól a vita, hogy ki értette félre, vagy akarta félreérteni, hogy
- 70 hazatérő ISIS Állam HARCOSról van szó, vagy
- 70 ISIS állam ellen harcoló finn önkéntesről.
EZ az abszolút nem mindegy!!!
karma1
@bencemacska: Hagyd, mindegyikuk egykutya, de 10.48-cal beletalaltal a 100-as korbe... :o))) O maganak engedi be a cikkeket...:o))) kulonben a rendszer nem engedi...:o)))
silber13
@durbincs: Kuss disznó! Takaropdjon az ólba!
silber13
@durbincs: Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
silber13
@durbincs: Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
silber13
@durbincs: Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
1magyar
Ezeknek a szegény finneknek is "jó" vezetőjük van!
quadrocopter
@durbincs: Leszoptad magad, csicska!
Mert aki magyarul se tud, attól az angol nyelv magyarra fordítási ismerete sem várható el, csicska!
Rendszeresen belefutsz a butaságodba és iskolázatlanságodba, csicska!
Mert te megérdemled, csicska!
quadrocopter
@durbincs: Leszoptad magad, csicska!
Mert aki magyarul se tud, attól az angol nyelv magyarra fordítási ismerete sem várható el, csicska!
Rendszeresen belefutsz a butaságodba és iskolázatlanságodba, csicska!
Mert te megérdemled, csicska!
Pálinkás Pál
Lehet libsik magyarázkodni...úgy látszik nem csak itthon vagytok hülyék!!!
silber13
@Csizmás Kond: 10.06-ra: Felettébb csodálkozom rajtad, hogy durván anyázol! Nem kellene!!
quadrocopter
@silber13: Ez az igazi tanult stílusa, a többi csak álca volt eddig, amit magára erőltetett!
silber13
@durbincs: 14:59-re:Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Palika kis majrésom, fordiccsad má' le magadnak a britisch-t! Aztán nyöszörögj!
Csizmás Kond
@silber13: ...nem...de mindig előidézi valaki...
silber13
@Csizmás Kond: Akkor lépj át a problémán!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: “I believe that if reintegration into society is considered one of the best mechanisms against radicalisation, then an apartment, work training are of paramount importance.”
Le tudod fordítani,vagy segítsek???
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ez egy semmit mondó mondat, ehhez képest:

"Around 80 Finnish citizens have travelled to the Middle East to fight for Islamic State, and now the government is considering..."

Le tudod fordítanai, vagy segítsek?

( ne törd magad: "Körülbelül 80 finn állampolgár utazott a Közel-Keletre, hogy küzdjön az iszlám állam ellen, ..."

Szevasz-tavasz! Lehet menőzni, okoska!
silber13
@durbincs: Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: És most ezzel mit akarsz mondani...ez elején írtam hogy ott is vannak hülyék!!!De azok a nagyobb hülyék,akik visszaengedik őket!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Mi nem volt érthető? Nem a terroristákkal együtt harcoltak, hanem ellenük! Akkora baromságot hogyan lehet beszopni, hogy majd Finnország, az unió tagja, lakással támogatja a hazatérő terroristáit!
"Le tudod fordítani,vagy segítsek???"
silber13
@durbincs: Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
silber13
@durbincs: Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
quadrocopter
@durbincs: Leszoptad magad, csicska!
Mert aki magyarul se tud, attól az angol nyelv magyarra fordítási ismerete sem várható el, csicska!
Rendszeresen belefutsz a butaságodba és iskolázatlanságodba, csicska!
Mert te megérdemled, csicska!
quadrocopter
@durbincs: Szopáson vagy - mintha mondtam volna! - csicska:
" Lázár János maga járt közben, hogy menekültek szabadon vásárolhassanak ingatlant..."
(hvg.hu)
Cummy!
Lehet nyöszörögni, csivcsa! Cummmy!
quadrocopter
@durbincs: Szopáson vagy - mintha mondtam volna! - csicska. Köpni-nyelni nem tucc., mi csicska!
" Lázár János maga járt közben, hogy menekültek szabadon vásárolhassanak ingatlant..."
(hvg.hu)
Cummy!
Lehet nyöszörögni, csicska! Cummmy! Mit nyögsz? Nem hallom...kis piti, megszoptad a tubákot!
quadrocopter
@durbincs: Szopáson vagy - mintha mondtam volna! - csicska. Köpni-nyelni nem tucc., mi csicska!
" Lázár János maga járt közben, hogy menekültek szabadon vásárolhassanak ingatlant..."
(hvg.hu)
Cummy!
Lehet nyöszörögni, csicska! Cummmy! Mit nyögsz? Nem hallom...kis piti, megszoptad a tubákot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.