Kijelentette, elfogadhatatlan, hogy a kabinetet nem érdekli az Európai Bíróság kvótaítélete.

Angela Merkel gőzerővel kampányol. Retorikájában egyszerre távolságtartó a bevándorlást túlzottan pártolókkal és az azt szigorúan elutasítókkal szemben is. Utóbbi platformon küldött be néhány gyomrost a magyar kormánynak legutóbbi interjújában.

Merkel kampányolás közben beszólt a magyar kormánynak

Fotó és nyitókép: Getty Images

A Berliner Zeitungnak fejtette ki véleményét a kancellárasszony Magyarország reakciójáról az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletével kapcsolatban.  Merkel azt mondta, hogy "a menekültek szolidaritás alapján történő elosztását Európában jelenleg 28 közül három vagy négy ország utasítja el. A többiek kifejezték hajlandóságukat, hogy kooperáljanak, és az Európai Bíróság döntése még a szlovák miniszterelnök szerint is elfogadható. Egyetlen kormány van, amelyiket az Európai Bíróság ítélete nem érdekli, ez elfogadhatatlan."

A lap újságírója visszakérdezett, hogy Merkel szerint Magyarországot ki kellene tenni az EU-ból? A válasz pedig így hangzott:

"Ez azt jelenti, hogy Európa alapvető kérdésről, az európai jogközösségről van szó. Erről az októberi Európai Tanácson beszélnünk kell."

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sajnos Merkel asszony csak a kampányban kezd észrevenni dolgokat. Ő mint az EPP meghatározó személyisége sokat tehetett volna az ellen, hogy Orbán így elszemtelenedett. Helyette fejcsóválásra max. ejnye-bejnyére futotta tőle! Pedig ha egy két kokit, vagy egy hatalmas rúgás a szaros paraszt-seggébe hatásosabb lett volna! Nem az országot fenyegetni, hanem a Fideszt kirúgni kellene! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Sajnos Merkel asszony csak a kampányban kezd észrevenni dolgokat. Ő mint az EPP meghatározó személyisége sokat tehetett volna az ellen, hogy Orbán így elszemtelenedett. Helyette fejcsóválásra max. ejnye-bejnyére futotta tőle! Pedig ha egy két kokit, vagy egy hatalmas rúgás a szaros paraszt-seggébe hatásosabb lett volna! Nem az országot fenyegetni, hanem a Fideszt kirúgni kellene! =))
kokopelli
@RonaGyuri: Igazad van,de a "schwester" párt Bajorországból (CSU) az idióta
Horst Seehofer vezetéséve,mint egy ellenzékpárt próbálja magát fontossá tenni!
A F.J.Strauß után csupa idióták kerültek a bajor kormány élére,akik egyik botrány-
ból a másikba botladoztak! A törzsasztalok sörgőzös hőbörgöit ki kell szolgálni!
Ha egy "tartományi" ME olyanokkal paktál mint a "világhírű" (??) Mándoki és Orbán
attól ne várjon az ember mást,csak "Mia san mia" mellveregetést! ("Mi mik vagyunk"
szépen(?) bajorosan!Sajnos ezek a koloncok a koalícióban (CDU-CSU),akiknek ve-
zetője még a pápának is a szemébe hazudott a Vatikánban,holott a szentatya a föl-
dije is volt! ...:--(
:--(
justhpeter
Nem csak beszélni kell róla, hanem el is kell igazítani a tahót.
bakegya
@kokopelli: ez ,részedről egy igenb lényeges hozzászólás volt-sajnálatos de a mi tolvaj géniuszunk benyalta magát a bajor vezérkarnál...még a lányait is bemutatta..TUDATOSAN KÉSZÍTETTE ELŐ Merkel kancellár asszony lejáratását.rEMEK IDŐ VOLT ERRE A BRÜSSZELI LÁBLÓGATÓ IDŐSZAK,AMIKOR A Magyar parlamenti üléseken hol -volt,hol nem volt A FELCSUTKAI FALTÖRŐ KOS!!!
Főlökött
A gondok, kicsi mélyebbek, mint amit lekarcoltak a cikkben.
A miniszterelnökök tanácsával akarták először megszavaztatni mindezt, de ott 3-4 ellenvetés miatt nem jött össze az egész, mivel egyhangú döntés szükségeltetett az elfogadáshoz. Érdekes mód, ott és akkor egyetlen nemleges szavazat is boríthatta az egészet, de nem egy volt.
No akkor gondoltak egy nagyot és az EU tanácsa, minősített többséggel megszavaztatta mindezt, megkerülve a miniszterelnökök tanácsát. Nem ismerős a felállás ? ( Fidesztől tanulták, pártegységben, főleg 2/3-addal, megszavazzuk ami nekünk tetszik és jó számunkra )
No ezen döntést támadták meg 2015 szeptemberében és a hatalmas nagy bírói munka mellett, 2 év alatt sikerült is összehozniuk egy olyan ítéletet, mely olyan határozatra-döntésre vonatkozik, ami már nem hatályos, érvényét vesztette. De ezen ítélet alapján, ki akarják terjeszteni fennhatóságukat erre az érára szentjeim és szét akarnak dobálni több ezer illegálisan ott lévőt mindenkinek és a számok nyitottak, hogy mennyi is lenne ténylegesen. Az is érdekes, hogy a megtámadott döntést, egyik tagállam sem tartotta be, érdekes mód, nagymami erről nem tesz említést. Az is érdekes, hogy lakhatást, ellátást, munkát, stb. is kell biztosítani a befogadottnak. Ez olyan társadalmi feszültséget szülne, melyet nem gondoltak végig, rendesen. Egy meggondolatlan, átgondolatlan kényszer lenne számunkra.

Na egy jó lépése volt a fidesznek, hogy a Schengeni egyezményt, egyedül, M.o. tartotta be, érdekes mód erről is nagy a csend. Ha viszont sokáig ugrálna a mami, illetve a EU., vagy tán fenyegetnek -> van egy nagy ütőkártya, simán rájuk kell engedni a tömeget a Szerbektől ( Ők is szabadulnak a tehertől, mi csak jót tennénk vele ), no akkor mi és ki is lenne a hibás ? Mami akkor a migránsokkal építetné a falat, mely elzárná őket, a normális adófizetőktől, akikből él.
kokopelli
@bakegya: ..már az "apjuk" Franz Josef Strauß próbálta az erejét fitogtatni,de neki
legalább a műveltsége és a humora olyan magasszintű volt,hogy az utódai csak kis-
cserkészeknek tünnek ő után! Megkérdezték,hogy mi van a Kanzellár székkel,ha nyer-
nek a CDU-val közösen,amire azt válaszolta:
"Nekem "schnupe" (mindegy) ,hogy ki lesz alattam a Kanzellár!"...(a Kohl-ra is értve)
Sajnos a halála után tudták meg az egykori ellenfelei,hogy kár volt érte,mert a követői
minden nevelés ellenére,gyökerek (Wurzelsepp-ek) voltak! Olyan megasszintű parla-
menti vitát folytattak le az (öreg SPD-s) Herbert Wehnerrel, amit nem lehet soha elfe-
lejteni! "Az ellenfél,soha ne legyen az ellenséged,ha vitába szállsz vele!" alapon! :--)
..elnézést a történelemoktatásért,de "mittomén" csak jó rá gondolni néha a következő
választás előtt! :--)
libellle
@kokopelli: Na. Strauß war ein Idiot. Und ein Kriminelle
libellle
@bakegya: Ellenen seehoger kizárólag azert pajtáskodik orbánnal, hogy merkelnek köveket rakjon a lába elé. Ugyanis mindenkor visszaküldhette volna Austriaba a menekültek nagyon nagy részét az Osztrákok pedig Magyarországra. seehofer az idiot ezt nagyon is jól tudja
libellle
@Főlökött:" a egy jó lépése volt a fidesznek, hogy a Schengeni egyezményt, egyedül, M.o. tartotta be, érdekes mód erről is nagy a csend. Ha viszont sokáig ugrálna a mami, illetve a EU., vagy tán fenyegetnek -> van egy nagy ütőkártya, simán rájuk kell engedni a tömeget a Szerbektől ( Ők is szabadulnak a tehertől, mi csak jót tennénk vele ), no akkor mi és ki is lenne a hibás ? Mami akkor a migránsokkal építetné a falat, mely elzárná őket, a normális adófizetőktől, akikből él". Most ezt hogyan gondoltad, hogy elösször is jól árverte Merkelt és Faymannt. Ugyanis egy esti telefon-konferenzen megbeszélte a három államfö ( már amennyire orbant annak lehet nevezni de legyen) hogy azokat a menekülteket kb. 3000-3500 személy átvesz Austriai és Németország akiket a palyaudvaron fogva tart orbán -banda és akiknek elvették a 400 € utazasi jegyüket. Erre orbán ránkzuditott 450 ezret, nos ha te a schengeni egyezmény betartásaként látod ezt a szemétséget én akkor ugy látom, hogy ezeket mind vissza kellene oda küldeni. Ugyanis ez a Schengeni egyezmény. Ezenkivül Mami és az Osztrákok hermetikusan zárnánk a határt és akiket beengedtetek azokkal boldoguljatok. Akkor lehet orditozni, hogy a sok menekült vagy migráns ahogy tetszik. Ezert mondta Merkel és Faymann ja és a többi államfö, hogy orbán egy senkiházi hazug csavargó.
kokopelli
@libellle: Warum war Strauß kriminell?Nur so einfach,warum nicht? :--)
Főlökött
@libellle: A gond ott kezdődik, hogy a Szerbekhez nem repülővel jöttek a papírok nélküli bevándorlók, hanem egy EU-s országból, nevesítsük Görögök-től. Mivel Ők nem tartották be a Schengeni egyezményt és ideeresztették a több mint félmillió bevándorlót, mely országunkat is meglepetésként - felkészületlenként ért. Ha mindenki betartotta volna az egyezményt, a határunknál sem lehettek volna a bevándorlók, főleg nem ennyien. Ha a Görögök és az Olaszok is betartották volna az egyezményt, nem lennének ilyen gondok az EU.-ban, nem lennének ilyen állapotok sem !
Érdekes módon, a 2015 szeptemberében megtámadott határozatot, senki nem tartotta be, az sem volt baj.
Egyben egyetértünk, 450 ezret vissza kell küldeni, de akkor kicsit tovább kell gondolni, hova is ! Irány a Görögök, mivel tőlük tipegtek ide és azon EU.-s ország miatt vagyunk ebben a helyzetben. Ha megkapják, biztos az amúgy is ingoványos gazdasági helyzetük nem a padlón lesz, hanem a pincében. A Franciák sem szórakoztak, az Olaszoktól jött bevándorlókkal, bedózerolták lakóparkjukat egészen a tenger partjáig.
Na ezért nem kellene fenyegetőzniük, mert ha kapnak még egy hullámot, avagy szabad bejárás lenne részünkről is, néznének, mint maci a málnásban. Mindenki zárhatná a határokat, ahogy tudja és az EU.- előnye, a szabad mozgás - biztosítása, a porba hullana rendesen.
libellle
@Főlökött: Természetese, senki nem vitatja azt, hogy egy Schengeni államból jutottak ki a menekültek. Ellenben onnét kijutva már nem a Schengeni államokban jártak. Igy kizárólagosan Magyarország lett a felsö Schengeni határ. A visszaküldést én is és sokan mások is nagyon szorgalmaznánk. Azután, hogy Magyarország mit tesz az már az ö gondja. A 3-3500 helyett ránkzuditott buszokkal vonatokkal orbán egy hatalmas tömeget. Ezenkivül szivesen megismétlem kizárólagosan a 3-3500 föröl szólt az egyezmény. Akiket a magyar kormány emberteleni módon a pályaudvaron fogva tartott. èn akkor jártam utoljára Magyarországon és ahol az elöadást tartottam az ottani kollegak vittek el oda és ezt én személyesen láttam. A több ezer kép bejárta a világot és definitiv nem járult ahhoz hozzá, hogy a magyar kormány egy pozitiv megitélésben legyen része. Találkoztunk ott sok zivillel akik a saját pénzükböl élemet vásároltak és a gyermekeknek is megkönyitették a fogva tartást. A hullámot amiröl irsz már bizonyára nem fogunk kapni mert zarva lesznek a határok.Ezt már most teszik az osztrakok. Ezenkivül bármennyi is jönne Merkel mint minden más politikus is többszörösen elmondta, hogy 2015 nem fog megismétlödni, ugyanis nem lessz senki elnézö és minden egyes regisztracio nélküli menekült megy vissza Austrába ök pedig küldik hozzátok. A támat ugy kelett volna megoldani ahogyan az elö van irva. Junker többszörösen ismételte, hogy orbán mindent segitséget visszautasitott, kizárólag pénzt akart. Bumm!!
Pálinkás Pál
@libellle: Te arról a szemetelő félanalfabéta hordáról állítod hogy fogvatartották őket,akik lelakták a Keleti környékét???Akik amerre zúdultak letarolták a parasztok földjeit?!Akik utána hálából mészárlást rendeztek Párizsban??Tudod a határra nem a Petra lány kellett volna,hanem aknazár,géppuskafészkekkel!!!és a liberális eszméitekkel a széélsőjobbot erősítitek szerte a kontinensen!!!Nagy a pofája a banyának meg Junckernak...egyik sem merte megkérdezni a népet hogy kell-e nekik ez a szemét banda!!!Ti libsik mindig akkor vagytok csak demokraták ,ha nektek tetsző dologról kéne szavazni,ha valaki nem úgy tesz,az egyből fasiszta,rasszista!!!
libellle
@Pálinkás Pál: Hahahaha menj végig Magyarországon az utak melett szeméthegyek vannak. menekültek nélkül. Beersz Magyarországra, amennyiben autoval mész akkor nézzel szét az utak melett. Balkán!! Na nem beszélva arról, hogy esetleg szükségleteid megoldásáról van szó a toilettek mint a disznóolak. Nos miröl beszélsz. Voltam többször ott. Ugy autoval amennyiben Austriában is volt feladatom igy autoval mentem Magyarországra, és repülövel is. Ellenben Magyarországon belül már autoval közlekedtem. Ne akard bemutatni a helyzetet. Mármint a szemét projektet.
Főlökött
@libellle: Értem, ha egy-kettő EU.-s ország, nem tartja be az egyezményt, az nem baj szerinted! Szerinted mi vagyunk hibásak azért is, hogy a Görögök és az Olaszok, tömegével nyomják ide a migránsokat. Tán nem kellene...ez elfogultság.
Balkánnal kapcsolatosan, ha ez a véleményed, nagyon egyszerű, nem kell idejönni ! Amúgy nincs szemét halom már az utak mellett, mivel rendbetették az illegális lerakásokat, felszámolásra kerültek. Ha pedig toalettre lenne szükség, bármely pl.: kúton megállva, megoldható, de vannak pihenőhelyek is, stb., stb..
Tény és való, nincs kolbászból a kerítés, de azt sem kellene elvárni, hogy fiatal suhancok, ki tudja kik és honnan idesündörögve - bemondásos adatfelvétellel - mivel iratuk semmi, ingatlant, ellátást, munkát kapjanak azért, mert az EU. ezt kitalálta. Nem önkéntesen, hanem rákényszerítve egy - több tagállamot a befogadásra. Itthon senki sem kapott pénz-paripát-otthont ingyen, nagyon megdolgoztak érte az érintettek !
Amúgy áruld már el, mikor kért pénzt Orbán ? Nagy tévedésben vagy, a kerítés kapcsán is támadták rendesen, majd rájöttek, hogy jó és hatásos. Most jelentették be ( idén ), hogy beszállhatnának a költségekbe, mivel 130 milliárdnál járunk. Tsokolom, azért nincs még több migráns az EU.-ban, mert van és őrzik is a határt ! Csak idáig nem jutottatok el, hogy ez a tény és a valóság.
Ezen hozzáállásoddal egy sms-es vicc jutott az eszembe : " Előfizető - megnyert egy migráns személyt, ha nem fogadja be, postázzuk vele együtt az egész családot"

Ha mindenki így látja a helyzetet, mint ahogy Te, nem csodálom, hogy csak az állandó csesztetés jön, de nehogy sírás - rívás legyen a vége...mert ha mi sem tartjuk be az egyezményt, akkor az EU.-nak befellegzett és mozgócél lövészeteket lehet tartani, a nagyvárosok főterein. Ha nem hiszed olvasgasd, elfogulatlan, minden ilyen hít összeszed :
napimigrans.com/
libellle
@Főlökött: Okay te igy látod mi viszont teljesen másképpen látjuk. Amennyiben nem tudod mikor kéreget állandóan pénzeket orbán nem az én problemám. Talán olyan hireket is meg lehetne olvasni amik az igazságot tartalmazzák. èn nem irtam, hogy oda akarok menni. Voltam paarszor. Voltak pozitiv tapasztalataim a polgárokrol ellenben negativ tapasztalatom az ország állapotáról.
libellle
@durbincs: du bist verwirrt, szerintem a fejedben nagy a zavar.
dr. prédikátor
@durbincs: Bist du eine lustknabe???Halt mals du!!!
quadrocopter
@durbincs: Mi van csicska? Igazgatják a buta fejedet? Kell is!
dr. prédikátor
@durbincs: Oszt éti e teleszart szarzsák he???Vagy csak kerge mint a fityfasz birka he???
kokopelli
@dr. prédikátor: nem érti az "Arschloch das drekete,woher denn? :--)
Négy általánossal és két faiskolával?..ugyan kérem! :--))))))
Főlökött
@libellle: Az, hogy Te másképp látod nem baj, teljesen a Te dolgod. Csak nehogy ez legyen, majd a fő gondotok, problémátok, mármint az, hogy nem a tényeket nézitek, hanem elfogultan ítéltek! Ez viszont nem az én problemám lenne !
Én már találkoztam mata fideszes - illetve - mszp-s személlyel is, mindkettőn, mint a bánya-lovakon, szemellenző volt és csak nyomta a magáét, hogy csak az és kivetkőzött önmagából is. Nem értem ezen személyeket, mert utálok személyeskedni, de tudatlanok, tájékozatlanok. Én szeretem elolvasni a száraz tényeket, melyek alapján ki tudom alakítani az elfogulatlan véleményemet.

Kéregetés :) :) -> nem tudok róla :) Vicc, a mai világban ! Akkor áruld el legyszíves, mikor kértünk bármit is ??? Csak kérdezem, áruld már el akkor !!! Az EU.-által kiírt pályázatokra, stb.-re adtunk be írásban - érdemi választ - pályázatot, mely alapján, annak megvalósítására kaptunk összegeket. Ennyi és nem több. Kunyiztunk - kuncsorogtunk - koldultunk, csak a csoda vezetőitek - média játéka, mivel ilyen ténykedést nem igazán tudnak felmutatni.
Egy esetben kértünk, most, hogy 2 éve áll már a határzár és az ellenőrzés beváltan, egyedül nálunk (!!!) és MI be is tartjuk, úgy tűnik egyedül az egyezményt, továbbá elértük a 130 milliárdos költséget, ezért kértünk némi hozzájárulást, a FELÉT !!!, tehát nem a teljes összeget, a ténykedésünk dotálásához.
Ha nem tetszik, avagy nem fizetnek, az sem gond, de ha egy nagy hullám ismét eléri az EU.-t, akkor pedig nem kell sírni - ríni és bennünket hibáztatni, mert MI mindent megtettünk ! Ha mi is úgy tennénk mint a Görögök és az Olaszok, na akkor mit mondanál ? Tudom azt, hogy milyen trógerek vagyunk és balkántól mit vár az ember...
Pedig ha néznél is, nem csak látnál, rájönnél, hogy ez nem balkán, mármint országunk.

Állításod szerint az "az ország állapota", voltál már a régi NDK-ban ? Javaslom nézz ott kicsit körül rendesen, mert nálunk külömb állapotok vannak, mint ott, mielőtt bennünket becsmérelsz, az állapotok terén:)
Eladott Ország
Hamarosan véget érnek a németországi választások és Angela Merkel egy kicsit több energiát tud fordítani egyéb ügyekre (például az őt folyamatosan támadó szeretett kormánypártunka), nem sok jó néz ki mostanában a Fidesz háza táján. Ezt lehet érzékelni is a kommunikációs kapkodásból és abból, hogy igyekeznek minden nyomot eltüntetni az internetről – konkrétan a Facebookról -, ami arra utalhat, hogy nem csupa rajongójuk él e kicsiny honban. Pedig az nem nagyon fog menni és nem biztos, hogy a sok disznóságot a végtelenségig be tudják tömködni az ágy alá.
Főlökött
@Eladott Ország: Érdekes jogi helyzet állt elő a kvótás ítélettel, mely egy már jogvesztett és hatályon kívül helyezett és amúgy is érdekesen született határozat alapján született, 2 évre rá. És-de minek is...akkor. Pettingelnek ezen, de jogilag minek is ? Felesleges, de hangzatos.

A érdekesség az, hogy egyre többen látják be, hogy az EU. rugalmatlanul, igen nagy csúszással lép olyan dolgokra, mely azonnali döntést igényelnének, de ez nem történik meg, sőt még halogatják is a döntést. Van helyette befogadás, ellátás, elosztás, stb.
Pedig ne rugaszkodjunk el nagyon, de van már terror, van eltartás, van elvárás-részükről, van minden egyéb minden, csak normális, eddig megszokott biztonságos - stabil élet, biztonságos életkörülmény - életbiztonság az nincs.

Egy döntésképtelen banda tobzódása tapasztalható, mivel nemkevés illetményük stabil és jön minden hónapban, így el vannak, védik is azt, gondolván biztonságban is vannak. Tehát nem érdekli Őket az a 'csürhe' akik pénzéből vannak fenntartva és a fenntartóknak lenne is elvárásuk, egy élhetőbb életre, ami viszont hanyagolható a számukra, mivel azért tenni kellene számukra.
Ramaty a helyzet...jelenleg. Remélem változni fog...vagy így - vagy úgy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.