Egyedül a legkisebb gyerek maradt életben, apja és anyja életét vesztette, amikor nagyobbik fiukat próbálták menteni.

Egy négytagú család három tagja vesztette életét az olaszországi Pozzuoliban, amikor belezuhantak a Solfatara vulkán kráterébe. Állítólag a 11 éves fiú volt az első áldozat, aki átmászott egy biztonsági korláton, majd a gázoktól elájulva a kráterbe esett. Az őt menteni próbáló szülei is a kráterbe zuhantak, amikor megpróbálták megmenteni, de beomlott alattuk a kráter falának széle. Azt nem tudni, hogy a családdal a vulkáni gázok vagy a fortyogó láva végzett-e. A család egyetlen megmaradt tagja, egy hétéves kisfiú biztonságban van – írja az Independent.

Vulkán kráterében lelte halálát egy olasz család

A helyi források szerint a család Észak-Olaszországból, Torinóból érkezett a Flegrei mezők (avagy "lángoló mezők") néven ismert kirándulóhelyre, ami egyébként közkedvelt turistalátványosság, iskoláscsoportok is rendszeresen látogatják. Nevét onnan kapta, hogy a talaj mindössze pár tíz centivel a felszín alatt már tűzforró, olvadt láva. 

Vulkán kráterében lelte halálát egy olasz család

A Solfatara nem aktív vulkán: 4000 évvel ezelőtt keletkezett, a római mitológia szerint ez volt Vulcanus isten otthona. Utoljára 1198-ban tört ki, de forró gőzökett és kénköves gázokat továbbra is ereget.

Fotók és clk: Pixabay, Monika P és Vale7, CC0

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Utoljára 1198-ban tört ki, de forró gőzöket és kénköves gázokat továbbra is ereget."...

ami késik, nem múlik. van időnk, megvárjuk(vagy nem)
Fradigege
Hogyan sikerült az elzárt területre mennie a gyereknek a szülei jelenlétében???
levarosbukta
@Fradigege: Gondolom a gyerek úgynevezett szabadelvű nevelést kapott. Vagyis tojhatott mindenre ami tiltás. Másként nem lehetséges hogy egy 11 éves értelmes (gondolom én) gyerek minden tiltás ellenére a szülők szeme láttára bemászik olyan helyre ahova nem szabad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.