Több napja bolyong a Mexikói-öbölben egy norvég óceánjáró a fedélzetén utasokkal, a kapitány az Irma hurrikánt elől tért ki. De legalább ingyen van rajta a kaja és a pia az utasoknak.

Több napja bolyong a Mexikói-öbölben a Norwegian Escape ("norvég menekülés") nevű 4000 férőhelyes luxus-óceánjáró, a kapitány az Irma hurrikán és kísérőjelenségei elől tért ki. 

A Daily Mail cikke szerint a hajó Miamiból indult egyhetes karib-tengeri utazásra Mexikó, Belize és Hinduras érintésével, az eredeti tervek szerint szeptember 9-én kellett volna kikötniük újra a floridai városban.

Csakhogy az utazás felénél már arról értesítették az utasokat, hogy több mexikói kikötőt is kihagynak, és visszaindulnak Miami felé, hogy partra tudjanak szállni a helyi utasok.

A cikk szerint azoknak is felajánlották a partraszállást, akik máshová igyekeztek volna, csakhogy az Irma hurrikán miatt a kiürítés lázában égő Miamiból nem nagyon lehetett már távozó közlekedési eszközt találni addigra.

A Norvég Menekülésen ingyen piát adtak az utasoknak, amíg szöknek az Irma hurrikán elől

Fotówikipedia CC BY-SA 4.0/Arno Redenius

A hajótársaság felajánlotta, hogy maradhatnak az utasok a fedélzeten is, csak akkor azt is be kell vállalniuk, hogy nem tudni, mikor és hol fognak kikötni – a kapitány ugyanis leginkább azon igyekezett, hogy a nyílt vízen kerülje el a hurrikánt. 

A többség a maradásra szavazott, vélelmezhetően a döntésben az is közrejátszott, hogy a hajótársaság korlátlanná tette az étel és italfogyasztást. Minden ital fogyasztását. (A Norwegian Escape fedélzetén egyébként számtalan bár és étterem mellett medencék, könyvtár, edzőtermek, játéktermek találhatók.)

Kedden délután még nem volt ismert, hogy a hajó mikor térhet vissza Miamiba – az utolsó információ az volt, hogy helyi idő szerint hétfő este elindult a mexikói Cancún kikötőjéből –, ám a kikötés még így is kérdéses, ugyanis a hurrikán megrongálta a létesítményt. 

A Norwegian Cruise Line társaság kötelékébe tartozó több óceánjáró jelenleg épp a karibi szigetvilágban segíti a turisták evakuálását (valamint ellátmányt visznek a hurrikán által lenullázott szigetekre), mint ahogy a Royal Caribbean társaság hajói is.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Arno Redenius)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.