A szállásadókat köteleznék ellenőrzésre. Olyan rendeletet fogadott el a Zala megyei Esztergályhorváti önkormányzata, amely arra kötelezné a szállásadókat, hogy ellenőrizzék: a faluban megszállni szándékozó menekülteknek megvannak a kötelező oltásaik. Erről az Index ír. A település így igyekszik szembeszállni azzal, hogy egy osztrák orvosnő felajánlotta házát, hogy a Magyarországon legálisan tartózkodó, hányatott sorsú emberek ott pihenjék ki megpróbáltatásaikat. A portálnak Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora azt mondta: a menedékjogi törvény kimondja, hogy azokkal szemben, akik védettséget kaptak a magyar államtól, csak törvény vagy kormányrendelet állapíthat meg újabb kötelezettséget. Emellett diszkriminatív is, hiszen ésszerű magyarázat nélkül tesz különbséget magyar és nem magyar állampolgárok között, illetve a turistákra és oltalmazottakra sem vonatkozik. Esztergályhorváti polgármestere, Rékasi Csabáné nemrég azt mondta: tavaly már...

(Forrás: 24.hu, durbincs által)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@namihami: ők ott laknak a helyszínen ,maga meg nem
hagy döntsék már el , szép-e nekik a burka ?
ha a maga házába,is betoloncolnának 10dbkát belőlük a megkérdezése nélkül ?,
nyöszörögne azért maga is, ?
én meg hiába helyeselném 1000km-ről ,de fogadja be,mert az olyan europer meg minden ?
durbincs
@quadrocopter: kerge ,beirja a könyvébe hogy informálatlan ,
quadrocopter
@durbincs: Miről vinnyogsz csicska?
Ez a sorsod, mint a hülyéknek!
Mit nyögsz, "he?"

Szopáson vagy csicska!
" a menedékjogi törvény kimondja, hogy azokkal szemben, akik védettséget kaptak a magyar államtól, csak törvény vagy kormányrendelet állapíthat meg újabb kötelezettséget. Emellett diszkriminatív is, hiszen ésszerű magyarázat nélkül tesz különbséget magyar és nem magyar állampolgárok között, illetve a turistákra és oltalmazottakra sem vonatkozik. "
quadrocopter
"Csak törvény vagy kormányrendelet állapíthat meg újabb kötelezettséget azokkal szemben, akik védettséget kaptak a magyar államtól. Helyi önkormányzati rendeletben nem hozhatnak ilyen megszorításokat.
A rendelet az Alaptörvényt is sérti, az első cikk 3. bekezdése ugyanis rögzíti, hogy az alapvető jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg.
A rendelet diszkriminatív: ésszerű magyarázat nélkül tesz különbséget magyar és nem magyar állampolgár közt"

Schopasch! .
durbincs
@quadrocopter: ej ej hát kerge ,beírja a könyvébe hogy informálatlan ?,
durbincs
hát úgy tűnik ,az álarcos táncmulatság is elmarad ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok