A guerrerói biztonsági szóvivő közlése szerint a rendőrség hajlandó volt kicserélni az őrizetes diákokat az elrabolt kollégákra.

Elloptak egy üzemanyag-szállító tartálykocsit, két autóbuszt, majd elraboltak négy rendőrt tanár szakos főiskolások a dél-mexikói Guerrero szövetségi államban, hogy kicseréljék őket 10 társukra, akiket a rendőrök korábban őrizetbe vettek lopások miatt – közölte szerdán az állam biztonsági szóvivője.

Ugyanarról az Ayotzinapa főiskoláról van szó, mint amelynek diákjai évek óta hírhedtek autóbuszlopásaikról, és amelynek 43 diákját 2014-ben elrabolták. Az elrabolt diákok sorsa azóta is ismeretlen, bár valószínűleg a rendőrök átadták a főiskolásokat egy bűnbanda tagjainak, akik meggyilkolták őket, holttestüket pedig elégették. Az eset nagy felháborodást keltett az országban, és külföldön is.

Mexikói diákok túszul ejtettek négy rendőrt, hogy kicseréljék elfogott társaikra

Kép: Youtube, illusztráció

A főiskola diákjai most valószínűleg azért lopták el a tartálykocsit, hogy üzemanyaggal feltöltsék azokat a korábban ellopott buszokat, amelyeket az iskola udvarán őriznek. Loptak két újabb buszt is, valamint több élelmiszer-szállító teherautót. A rendőrség 10 diákot őrizetbe vett, társaik azonban ezután elraboltak négy rendőrt autójukkal együtt, hogy kicseréljék őket az őrizetbe vett diákokra. A guerrerói biztonsági szóvivő közlése szerint a rendőrség hajlandó volt kicserélni az őrizetes diákokat az elrabolt kollégákra.

A tartálykocsi, a buszok és a teherautók visszaszolgáltatásáról pedig tárgyalnak a diákokkal – tette hozzá.

(MTI)

Címlapkép: Youtube, illusztráció

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Minden elismerésem a diákoké!!! Hazánkban még hasonlóra szerenszére nincs szükség, de valahogy a hazai diákság nagyon hallgat, pedig minden a jövőjükről szól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.