A ragadozó azonnal a víz alá rántotta áldozatát, a megmentésére igyekvőknek esélyük se volt megtalálni.

Krokodiltámadásban vesztette életét a Financial Times egy fiatal újságírója Srí Lankán – olvasható a BBC hírportálján. A 24 éves brit újságírót, Paul McCleant, aki a dél-ázsiai szigetországban töltötte a szabadságát barátaival, akkor ragadta el egy krokodil, amikor éppen kezet akart mosni egy folyóban a népszerű szörfös paradicsom, az Arugam-öböl környékén.

Az ifjú újságíró a dzsungelbe ment vécézni, majd visszafelé úgy döntött, megmossa a kezét. De ezt nem kellett volna.

Esélyük se volt megmenteni

A krokodiltámadás szemtanúi voltak a közelben lévő horgászok. Ők hívták segítségül a szörfösöket a bajba jutott ember megmentésére. Ám mire a közeli szörftanfolyamról a helyszínre érkeztek a szörfösök, már nem látták az áldozatot, mert a krokodil magával vonszolta a vízbe.

Vécézés után megmosta a kezét az öbölben, de egy krokodil elragadta a brit újságírót

Az Oxfordi Egyetemen végzett McClean holttestét a Srí Lanka-i tengerészet szakemberei találták meg a folyóban az esti órákban. Az elhunyt újságírót a barátai azonosították.

James Lamont, a Financial Times főszerkesztője közleményében együttérzését fejezte ki McClean családjának és barátainak. Mint fogalmazott, felvették hozzátartozóival a kapcsolatot, és mindent elkövetnek, hogy segítsenek nekik ebben a tragikus helyzetben.

"Le vagyunk taglózva. Nagyszerű srác volt, Everton-drukker, vakító elméjű. Óriási tragédia" – nyilatkozta McClean egy kollégája.

Fotó és clk: Pixabay / Myeviajes CC0

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" vakító elméjű. " ..nos a történtek nem igazolják ezt az állítást!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.