Az odesszai gyerektáborban 42 iskolás tartózkodott tanáraikkal, sokan akkor sérültek meg, amikor kiugráltak az égő épületből.

Két táborozó kislány életét vesztette, egy harmadik pedig eltűnt szombaton, amikor kigyulladt egy faház egy gyerektáborban a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban – írja az MTI alapján a Magyar Nemzet

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a táborban 150 gyerek tartózkodott, közülük három 8 és 12 év közötti kislány tűnt el a tűzben. Kettőnek a holttestére rábukkantak a mentőcsapatok, a harmadik kislány után szombat reggel folytatódott a keresés. Az RT.com azonban valamivel később hatósági közlésre hivatkozva már három áldozatról számol be. 

Táborozó gyerekek égtek halálra egy faházban

A tűz péntek éjszaka ütött ki az emeletes faépületben, ahol 42 gyerek aludt, és csak két órával később sikerült megfékezni. Szemtanúk szerint a gyerekek a füstre ébredtek fel, a tanárok próbálták gyorsan biztonságos helyre menekíteni őket. Több gyerek kiugrott az égő épületből, őket kórházba kellett szállítani.

A tűz eredete egyelőre nem ismert, de szemtanúk szerint a tűzjelző berendezés nem működött. A rendőrség bűncselekmény gyanújával indított eljárást az ügyben. 

Fotó és clk: a videóból

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.