A dán nőt azt követően utasították ki, hogy a brüsszeli reptéren sem volt hajlandó levenni nikábját, ami egy vékony csík kivételével egész arcát eltakarta.

A hatóságok így nem tudták így ellenőrizni a személyazonosságát, ezért el kellett hagynia az országot – írta meg az Al Jazeera.

Az esetről Theo Francken belga menekültügyi miniszter is beszámolt, aki elmondta, hogy a nőnek vissza kellett utaznia Tunéziába. Az ügyről tájékoztatták dán kollégáikat is.

Kitoloncoltak egy nőt Belgiumból, amiért nem fedte fel az arcát

Belgiumban 2011 nyara óta tiltja a törvény a teljes arcot elfedő fátylak és leplek viselését közterületen, pénzbüntetés és akár hét napnyi börtön is járhat a rendelkezés megsértőinek.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága idén nyáron elutasította két muszlim nő keresetét, akik a törvényt támadták. Az ítélet szerint a törvény nem diszkriminatív és nem sérti a jogait az érintetteknek.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
örüljön, h ennyivel megúszta. Náluk egy monokinis tengerparti jelenet megkövezéssel zárult volna.
Kifelé a muszlimokkal Európából!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@wagabund: Igazad van. Allah is férfi volt. Csak egy hónapra kötelezném az összes Muszlim ferfit,hogy így öltözzenek,mellé még azt,hogy annyi megbecsülést kapnanak mint a nők. Lehet,hogy egy hét múlva már nem is lenne olyan igazságos és dicső az Istenük.
cs.n.
@wagabund: Így van, ha ez valami vallási előírás lenne, akkor minden muszlim nő ilyenben járkálna, de korántsem ez a helyzet. Esetleg vallási dolognak próbálják eladni azok, akik rájuk erőltetik ezt a hacukát. A strasbourgi bíróság is azt mondta, hogy a belga törvény nem sérti a vallásszabadságot. Persze hogy nem, hiszen semmi köze a valláshoz.
Sámannus
Az ISIS katonái is csadorban akartak szökni.
lópicigáspár
@quadrocopter: Vagy a fika gyúrja az óvodást! :))
lópicigáspár
@Sámannus: Hát azokon a képeken borultam! :))))))
Sámannus
@lópicigáspár: Azokmmár a szemükkel is tudtak verni i:DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.