Az USA vezette nemzetközi koalíciót szólította fel az oroszok, hogy ne akadályozzák a szír kormányerőket és őket a terrorizmus elleni harcban.

Felszólította kedden az orosz védelmi minisztérium az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciót és az általa támogatott szíriai fegyveres ellenzéket, hogy ne akadályozzák Damaszkusz erőinek a terrorizmus elleni harcát.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a moszkvai védelmi tárca szóvivője elmondta, hogy a szíriai kormánycsapatok, miután az orosz légierő támogatásával Deir-ez-Zórtól keletre átlépték az Eufráteszt, 60 négyzetkilométerre növelték az általuk ellenőrzött hídfőállás nagyságát. Szavai szerint Damaszkusz erőit a legerősebb ellentámadások éppen abból az övezetből érik, ahol a szíriai demokratikus ellenzék fegyveresei és az amerikai különleges egységek állomásoznak.

A tábornok kifogásolta, hogy ezek a csapatok nem Rakka ostrománál vannak lekötve. Hozzátette, az ellenzék az ellenőrzése alatt lévő Eufrátesz-gátak megnyitásával akadályozza a kormányerők átkelését.

Minél inkább közeledik a végéhez az Iszlám Állam Szíriában, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy ki harcol igazán az IÁ ellen és ki imitálja ezt immár három éve. Ezért, ha az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció nem kíván küzdeni a terrorizmus ellen Szíriában, akkor legalább ne akadályozza azt, aki ezt folyamatosan és hatékonyan teszi

- jelentette ki az orosz tábornok.

Szombaton a Demokratikus Erők (SDF) elnevezésű, Washingtonnal szövetséges lázadó szervezet azzal vádolta meg az orosz légierőt, hogy az ő állását bombázta, de ezt Moszkva tagadta. Washington megerősítette a légitámadást, hozzátéve, hogy az oroszoktól kapott értesülések szerint az orosz erők a dzsihadistákat üldözték a térségben. A CNN hírtelevízió szerint amerikai különleges egységek is tartózkodtak a bombázás térségében.

Az incidens ügyében az elmúlt napokban külügyminiszteri és vezérkari főnöki szinten külön egyeztetett egymással Oroszország és az Egyesült Államok.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
lassan ugyan, de csak elválik a szar a víztől...
relatív
A nagy kérdés, hogy Szíria területén milyen alapon vannak amerikai alakulatok ?!

Az, pedig, hogy nehezményezik a harcok közepette ért találatokat arra vall, hogy nincsenek ( egyenesen hülyék ) tisztában, hogy a fegyveres harcokban mi történik !

Jobb, ha gyorsan - sunnyogva - elkotródnak onnan, mert egyébként háborús bűnösként felelősségre lesznek vonva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.