De erre tényleg nem számíthatott senki. Akkora manőverben van a magyar diplomácia, hogy beleszédülünk. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint ez gazdasági vonatkozásban is fontos lépés. Szijjártó Péter az ENSZ közgyűlésének 72. ülésszakán vesz részt New Yorkban, és a látogatás keretében megállapodást írt alá a diplomáciai kapcsolatok felvételéről Palauval.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Equus1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
lehet nyitni nagykövetséget, lehet arra tiszteletbeli konzul és egyáltalán, van hová menni nyaralni, telelni. Nincs fontosabb, mint egy vidéki kisváros lakosságát megnyerni a világban...
karma1
@Equus1: Azert azt tegyuk hozza, hogy szijjarto peter egy rendkivul nagyformatumu politikus, aki az Istenert sem aprozna el a donteseit, igy, mielott alairta volna ezt a mindennel fontosabb megallapodast, 2 kerdest is tisztazott, ellentmondast nem turoen igaz valaszt varva:
1/ Van-e Palauban mukodo nemzetkozileg is elfogadott bank, ahol tudnak titkot tartani,
2/ Van-e kiadatasi egyezmenye a ket orszagnak?

mer ennel kurvafontosabb kerdese manapsag nem lehet egy rettegoen fosos futyisz-partkatonanak
eszegfu
Ez az igazi "kőkemény" külpolitika!:) Palau 241 db szigetből áll, melyből csak 12 db lakott (kb. 20 ezer ember). Itt megvalósul, hogy több óceáni szigettel kapcsolatot teremtsünk. Sőt "lelki kötödése" is van M.o-nak, mert Palauban található az egyetlen iskola, amelyik Mindszenty nevét viseli! (Mégis hány iskola található a 12 szigeten?) Ennél "nyomatékosabb" indok nem is létezik?!:)) Itt nyerne értelmet, hogy minden szigetre egy stadiont + kisvasutat... még a lakatlanra is, hiszen pont annyi lenne a haszna, mint M.o-n!:))
kulabombaafityiszre
@eszegfu: Ilyent is csak a lipcsik írnak,mert igen Palau(vagy hogy francaba hívják)egy titkolt világhatalom,velünk együtt.:))
eszegfu
@kulabombaafityiszre: Ebben igazad lehet! Vélhetően ezekről a lakatlan szigetekről inditjuk majd a támadásokat a föld-levegő (vagy levegő-föld?) rakétákkal, vagy a tengeralattjáróinkkal. Istenkém, de szép is lesz, amikor megtudja a világ, hogy M.o. a "nagyhatalom"?!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.