Katalónia október elsejére kiírta a függetlenségi népszavazást, amit a spanyol alkotmánybíróság tiltása ellenére megtartanának. A vita egyre jobban elfajul.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Statisztikák szerint 2011-ben Katalónia 8,5 millió euróval többet fizetett be az államkasszába, mint amennyit kapott."

Micsodaaa? 8 millió Euró miatt akarnak ezek leszakadni? Ne ez rosszabb mint a brexites rally.
Nálunk naponta többet lopnak el, pedig mi sokkal szegényebb ország vagyunk.

Ott is a hülyék mentek szavazni a leszakadásra és ilyen fontos ügyekben nagyon nagyon fontos lenne ha nem 50% lenne a vízválasztó hanem minimum 2/3.

Ha nálunk minden idiótaságról 2/3 -os többség kell akkor egy ilyen döntően meghatározó kérdésben hogy lehet fele-fele billegővel dönteni?
Eladott Ország
Ez az egész függetlenedés csak arra jó hogy zsarolják a kormányt hogy nekik több pénz jusson. Csak az utóbbi időben kicsit túltolták a biciklit a katalán politikusok. Amúgy a szavazást a jelenlegi alkotmány szerint meg lehetne tartani úgy hogy egész Spanyolország szavaz. Persze ezt a katalánok nem akarják alkotmánymódositani mert nem olyan egyszerű, jobb helyeken,(nem úgy mint az Nemzeti Együttrothadás Rendszerében NER ) így a szavazás törvényellenes, de semmire esetre sem törvényes, erről van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.