A katalánok ezennel tényleg elszakadnak a spanyoloktól? Ez az a kérdés, amelyre választ akarnak találni ők maguk is, de nem engedik nekik. szerda este kezdődő függetlenségpárti tüntetés a katalán fővárosban csütörtökön is folytatódott, tízezrek gyülekeztek Barcelona belvárosában önrendelkezést követelve. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök szerdai tévéüzenetében felszólította Carles Puigdemont katalán kormányát, hogy fújják le a jövő vasárnapra tervezett függetlenségi referendumot, mert úgyse tudják megtartani, ahogy eredetileg tervezték, hiszen gyakorlatilag az összes szavazócédulát lefoglalták. De Puigdemont még kitart, és szerinte Madrid már alkalmazza az alkotmány 155. cikkelyét, amely feljogosítja a központi vezetést, hogy felfüggessze az országrész autonómiáját. Madrid rögtön cáfolt, rámutatva, Puigdemont és helyettese, illetve az autonóm kormány is a helyén van még. Puigdemont helyettese, Oriol Junqueras alelnök eközben könnyek között elismerte a tényt, hogy megváltoztak...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez az egész függetlenedés csak arra jó hogy zsarolják a kormányt hogy nekik több pénz jusson. Csak az utóbbi időben kicsit túltolták a biciklit a katalán politikusok. Amúgy a szavazást a jelenlegi alkotmány szerint meg lehetne tartani úgy hogy egész Spanyolország szavaz. Persze ezt a katalánok nem akarják alkotmánymódositani mert nem olyan egyszerű, jobb helyeken,(nem úgy mint az Nemzeti Együttrothadás Rendszerében NER ) így a szavazás törvényellenes, de semmire esetre sem törvényes, erről van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.