Az észak-koreai diktátor mélységesen besértődött Trumpra, amiért az országa megsemmisítésével fenyegetőzött ("ha szükséges"), és "a történelem legkeményebb válaszcsapását" ígérte be neki.

Az észak-koreai külügyminiszter reagált Donald Trumpnak az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt tartott beszédére, amelyben kijelentette: "a Rakétaember halálos küldetésbe kezdett", úgyhogy ő meg válaszul megsemmisíti Észak-Koreát, "ha szükséges". Ri Yong Ho ezután belengette, hogy ők meg akkor egy rendkívül erős nukleáris fegyvert, egy hidrogénbombát fognak robbantani a Csendes-óceán felett.

"Ez vélhetőleg a legerősebb kísérleti hidrogénbomba-robbantás lesz a Csendes-óceán felett" – jelentette ki a külügyminiszter New York-ban, újságírók előtt, hozzátéve: a döntés természetesen az elnöktől, Kim Dzsonguntól függ – írja a CNN.

Kim Jong Un annyira berágott, hogy tévébeszédben reagált

A Trump által (egy ősrégi Elton John-sláger címét idézve) Rakétaembernek titulált észak-koreai elnök nem sokkal korábban személyesen is hangot adott sértettségének a tévében, hangsúlyozva, hogy Trump "a történelem legkeményebb válaszcsapását" kapja majd, amivel "keservesen meg fog fizetni" a becsmérlő szavaiért. "Komolyan gondolkoznom kell rajta, vajon milyen választ várt, amikor ilyen furcsa kiszólásokra ragadtatta magát. De az biztos, hogy tűzzel fogom megtörni ezt a mentálisan zavart szenilist" – nyitott új fejezetet a szájkaratéban a Rocket Man.

Trump nagyon felhúzta Kim Dzsong Unt, aki válaszul hidrogénbombát robbantana a Csendes-óceán felett

Személyes sértésnek vette

Trump beszédére reagálva Kim Dzsongun jelezte, hogy erősen sértésnek vette az elnök megjegyzéseit. "Arra inteném Trumpot, hogy gyakoroljon szerénységet a szavai megválogatásánál, és vegye figyelembe, kikhez szól, amikor kiáll szónokolni a világ elé" – fűzte hozzá a koreai fél. És hogy saját keménységét bizonyítsa, még azt is odabökte: "Az ijedt kutya hangosabban ugat".

Észak-koreai elemzők szerint Kim Dzsongun válasza – már eleve az, hogy életében első alkalommal személyesen, kamerák előtt szólalt meg, hogy reflektáljon – is azt mutatja, hogy a vezető személyesen is találva érezte magát Trump megjegyzései által.

Fotó és címlapkép: MTI / EPA / Franck Robichon

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Fasza...két idiótának hála lassan kirobban egy atomháború...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Fasza...két idiótának hála lassan kirobban egy atomháború...
wagabund
@Hellcat: stílszerűen: talált, süllyed!
Peller Anikó
"Az ijedt kutya hangosabban ugat"

Meg is ijedhetett a kis rohadt. Jó kis fenyegetést talált ki, robbantok egyet a tenger felett. Ezzel Guamot mondjuk el lehetne mosatni egy árhullán cunamival esetleg Hawaiit is, de már nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez a zsírpacni tényleg normális e.

A habitusa hasonlít az órbánihoz, ők már nem lépkedhetnek visszafelé, csak előre menekülhetnek.

A semmibe.
kokopelli
@Hellcat: Életszerűen!Nővérke az ápolóhoz:
-Józsí'bá!Nézzen már be már a 4-esbe,mert a "sliccszemű" fenyegeti azt a másikat
a döglöttmacskával a fején, megint egy számháborúval! A két lökött "Papírtazan"! :--(
karma1
Ja, ha a kocsmaban valaki elkezd nagyf@szoskodni, elobb-utobb elokerul am egy koma, akinek az izgalmi allapota egypar jol iranyzott csapasban fog megnyilvanulni, amit a nagypofaju ho"bo"rgo" szemelyes sertesnek vesz, pedig o kezdte a balhet.
En meg azt javaslom trumpnak, hogy inkabb a neutronbombaval probalkozzek, ami "csak" az elovilagot oli meg, de az epuleteket nem donti le, Sajnos, forditott hatasu bomba nem letezik...
karma1
@kokopelli: En egy olyan irnyitott neutronbombara gondoltam, amit a hulyegyerekre dobnanak le, illetve arra a helyre, ahol szokott tartozkodni a legtobbet.
A delkoreaiak mar kikepeztek (ujra felallitottak) azt az elit alakulatot, akik kifejezetten ezt az idiota oriascsecsemot akarjak kivegezni, akar a sajat eletuk aran is.
Azert ezek mar nagyon hatekony killerek lehetnek, kamikaze attituddel... haaaat,... Talan inkabb un csahol eleg hangosan, mert fosik.
Ha igazan meglenne az ereje, akkor mindent es mindenkit leszarna, es szo nelkul robbantana. (Sajna, ez meg igy is benne van a pakliban, hiszen egy kuldetestudatos agyamenttel van dolgunk)
papa.49
@karma1: Én inkább a Moszadra bíznám a hülyegyerek kiiktatását, nagyon szépen elkapkodták a nácikat is Dél-Amerikában...
karma1
@papa.49: A Moszad valoban nagyon eredmenyes, de nem tom, hogy bevetes kozben tudnanak-e koser kajakat enni?...:o)))
papa.49
@karma1: Nem szoktak bevetés közben finnyáskodni akkor a feladat a fontos !!!
kokopelli
@kokopelli: (karma 13:04).. Én az egész izmozását az "óriás-baby"nek,tartom a népe előtti
villogásnak! ..népiesen: "nagy a pofa,de nincs mögötte semmi"! ;--)
karma1
@kokopelli: Igen, egy 4 eves hulyegyerek szajkarateja a homokozobol, amibol mindenkire kidobalja a kislapatjat, kisvodret, es ki is pisil onnan...:o(((
Főlökött
@kokopelli: Szerintem sajnos rosszul látod. Hatalmas összegeket költenek a hadi kiadásokra úgy, hogy közben a nép éhezik. Valahogy meg kell magyarázni a népnek, miért nyomják a fegyverkezést, haderőt ennyire. Hatalmas haderejük van és most bizonyítják mindenki felé, hogy a technikájuk is nyerő, mivel olyan rakétát fejlesztettek ki, mely bárhova elér, illetve olyan bombát készítenek, amilyet akarnak, csak hatékony legyen.
Erre az önelégült amcsi, karöltve dél-el mit válaszol ? Prezentálnak egy hadgyakorlatot és fenyegetésként, szankciókat vezetnek be, illetve nyilvánosan fikázzák Őket, továbbá sikitoznak azon ENSZ-nél, mely csipet-csapat békefenntartói, 2000-3000 esetben, kivizsgálatlanul, nemi erőszakor követtek el ( számomra egy mihaszna, vannak - de minek csipet-csapat ). Őszintén erre akkor mit is vártak ? Trump úgy döntene, oda is bemasíroztatja a sereget, hát az nem Irak lesz -> ólajtóval, hanem Vietnám típusú előadás, melyhez kell majd egy 'tökös' külügyminiszter, aki kihozza ismét Őket a gondból, mint Nixon idején.
Bocsi, de én valahogy így látom, a történtek fényében.
cikicakk55
Ezen a fényképen még jobban látszik rajta,hogy egy 5-6 éves gyerek értelmi szintjén áll. Ahányszor meglátom a fényképét,állandóan eszembe jut egy ápoltunk.1 évig a Hódmezővásárhelyhez tartozó fogyatékosok otthonában dolgoztam.Ott volt egy kiköpött ugyan így kinéző debil szerencsétlen is. 43 éves volt,de a kartonja szerint az értelmi szintje egy 5-6 évesének felel meg. Ugyan ilyen idiótán volt a haja is levágva.Azért is hívtuk ribizlinek. Az volt a kedvenc szórakozása,hogy háborúsdiz játszott,és a legváratlanabb helyekről pattant elő a szerinte életveszélyes sorozatvetőjével,ami egyébként egy törött faág volt. A még nála is butábbakat imádta rettegésben tartani,de ha észre vette,hogy valaki nem fél tőle,sőt inkább neki kéne félnie,akkor azt kikerülte.genetikailag volt sérült.Szerintem ez is genetikailag ilyen idióta,mert a kedves papa is épp elég hülye volt.Az a baj az ilyenekkel,hogy nem fogják fel,hogy amit csinálnak,az veszélyes is lehet.Mi tudtuk,hogy az a férfi nem normális,de ez az óriáscsecsemő egy egész államot irányít.Ettől rettegnek az emberek és inkább behódolnak,mint szembe szálljanak vele,pedig egy ilyennek elég ha csak úgy isten igazából ráijesztenek.Addig még valami komolyabb baja nem történik,addig eljátszogat a kisded játékaival,csak félő,hogy ezek a játékok már nem csak a közvetlen környezetére veszélyesek.Nem mindenki olyan hülye Észak-Koreában mint Ő és az okos emberek,mérnökök,tudósok,félelmükben képesek ennek az idiótának valami komolyabbat is a kezébe adni.
Peller Anikó
@Főlökött: pedig jól látja, nincs mögötte semmi.

A szomszédainak tud kárt okozni és el tud küldeni néhány rakettát. Ez minden.

A válasz vélhetően radírozás lenne, semmi vietnami stílus. A trump elég ideges természetű, szerintem már megrendelték a neutronbombákat (nem nagyon verik nagydobra van e belőle raktáron). Hiába a milliós hadsereg, az élőerő kiiktatható. Mondjuk Szöul azért közvetlen veszélyben van.

Van nyomás egy vietnámi típusú hancúrozásra az biztos, mert a fegyvergyártóknak ez érdeke. De a trump odacsap nekik olyat, hogy oda nem megy be hadsereg egy darabig, még ha taktikai atomfegyvereket vetnének is be (csak).
simmering73
"Az ijedt kutya hangosabban ugat". Milyen találó közmondás. És ez jelenleg a jóllakott óvodásra igaz.
gulyasgyula
@kokopelli: Néz utána , magán iskolába járatták Svájcba ...Otthon is egyetemre járt ..Nem olyan hülye mint aminek nézik ...Csak nem akar Irak , Libia ,Szíria ,Afganisztán stb sorsára jutni ...Valahol meg lehet érteni ...
Rózsika Hatházi
Én csak arra lennék kíváncsi, ha Amerika megsemmisíti Észak-Koreát, ki fog hidrogénbombát robbantani a Csendes óceán felett? @gulyasgyula: Valahol tényleg meg lehet érteni,ha nem milliók életével szórakoznának. Tényleg megérett az emberiség a kipusztulásra. Arra, amit nem külső tényezők váltanak ki, hanem ilyen elmebetegek. Aztán kezdődhet minden az egysejtűektől.
karma1
@gulyasgyula: Ne haragudj, de orbitalis okorseget irtal... Milyen svajci maganiskolakrol beszelsz? Azt hiszem, ezt a Wikipedia jobban tudja, es ez bizony azt irja, hogy sohasem tanult Eszak-Korean kivul, hanem csak egy Kim Il-sung University es ugyanennek az egyetemnek a Military szakan tanult. Kb. olyan, mintha te az osszes muveoltsegedet az eltolcsy maganegyetemen szedted volna ossze, vagyis senki nem ismeri el a vegzettsegedet, csak matolcsy gyuri , oszt jonapot.
Amiket eddig csinalt, az kivalo esetleirasa a pszicho - es szociopata, skizofren es egyeb elmebetegsegeknek.
Ha neked belefer a viselkedesebe az, hogy a sajat ver szerinti rokonait irtogatja, hogy ne maradjon konkurrenciaja, hat akkor az nem Libia Sziria vagy Afganisztan sorsara gondol, mert el sem jut a tudataig a nemzetkozi politikai elet...
kokopelli
@gulyasgyula: akkor te értsd meg! Mindenkinek,ahogy akarja!Az,hogy iskolába járt az
mit jelent? Ment volna a szerelőszalagra melózni,hogy megértse a népét? Vannak pél-
daképei (gondolom),de nem Gandhi és társai! Amennyiben egy ilyen elhízott puhány
militärfelvonulásokra dobja ki a pénzt "kenyér" helyett,az Szíriát, Libiát stb. is leß@rja,
mert az ottani volt vallási terrort egyszerűen politikaival helyettesíti be! Közben éhezik a
nép!
kokopelli
@karma1: ..én halványan emléxem az április 4-re ill. a május 1-re a nagy izomfitokta-
tásokra,de zabálnivaló eléggé gyér volt!Ha ilyen görényeket látok fentről a népnek inte-
getni kövér pofával,mindig az a vicc jut az eszembe,amiben a pártitkár az ünnepségen
az "elindultunk a kommunizmus felé vezető úton" szlogent ecseteli,amire a portásbácsi
bedobja,hogy "...de éhesek vagyunk pártitkár et.! Rögtön jön a válasz:"Kuss!Menetköz-
ben nincs zabálás!" Ők most tartanak ott,ahol Sztálin, Rákosi,és a többi gazember az 50-
es években tartott,de szólóban! :--((
gulyasgyula
@karma1: @kokopelli: ..Mindenki joga azt hinni amit akar ..A többség nem járt É Korrerában csak a média által leírt dolgok után itélkezik ..A Kádár korszakról is úgy írnak mint a diktaturáról pedig minden embernek volt tető a feje felett , volt rendes orvosi ellátás , volt munka stb .Egy ember se fagyott meg a téli hidegben ..És most hány hajléktalan van az utcákon ,hányan fagynak meg minden évben sTB :::Aki nem kóstolta a Pick szalámit annak jó a lecsó kolbász is..:...
karma1
@gulyasgyula: Ebben igazad van (amiket a Kadar rendszerrol irtal), de az Eszak Koreai allapotokrol eleg, ha annyit tudunk, hogy az o agyukat mar 120 eve mossa egy csalad,.
A magyarok meg csak most kezdik ezt az idoszakot elni, hogyha orban marad a tronon, hiszen ha hatalomban marad, akkor azt nevez ki es olyan posztokba akiket es ahova akar.
Talan nem kellene megvarni ezt a staciot, mert minel hosszabb ideig ul ebben a diktatorikus pozicioban, annal nagyobb az eselye annak, hogy levalthatatlanna es eluzhetetlenne valik, mint ez a ferdeszemu hulyegyerek...
kokopelli
@gulyasgyula: én nem írtam a Kádár éráról,mert azt már ismertem!Maradjunk a
témánál,ha lehet! Sztálint és Rákosit írtam, és volt egy '56 is amire nem emlékez-
hetek,mert az ovisok nem kaptak fegyvert! Az utolsó mondataidnak mi köze É.-
Koreához! Egyébként akkor is ment a szöveg,hogy a munkanélküliek a gyárkeríté-
sen belül vannak! Nekem volt egy csoportvezetőm,egy szakosztályvezetőm,egy al-
ostályvezetőm,egy főosztályvezetőm,főmérnököm és igazgatóm!Ezek mellett voltak
mindenféle,fejlesztési és kisérleti osztályok,létesítmányi és technológiai osztályok,
ergo az alkamazottak cca. 45-50%-a dolgozott!Érdekes,hogy '89 után (mint megtud-
tam) már nem volt kifizetődő a zentralizált ipari tervezés!A két böhöm üres épületet
(summa 19 emelet) sokszor próbálták eladni ill. bérbeadni,de eredmény nélkül! Ott
állnak mementóként,a "Kádár-korszakra emlékeztetve! (1962 körül épült két lépcsőben)
gulyasgyula
@kokopelli: @karma1: ..Miért nem mindegy egy gyári munkásnak ki ül a trónon ???Még mindig nem látjátok hogy a ""demokratikus világban nem a lakosságért érdekeit nézik a kormányok ""..27 éve minden párt csak ellenzékben tudja mit kell tenni a hatalomba kerülés után elfelejti ..Az agymosás mindenüt megy a világon csak különböző előjelekkel . Pl: ma a tv-ben 10 perc müsort után van 10 perc reklám és ezért fizetünk hogy a reklámmal mossák az agyunkat .Ma nem a keritésen belül van a munkanélküli mert akkor a vezetőknek nem telne milliós fizetésekre , 15-20 milliós autókra 2-4 száz m2 -es házakra , Horvát tenger parton nyaralóra stb ..A Pick szalámira ..Korreában természete hogy hány kanál rizs lehet az ebéded , így szokták meg nekik ez természetes . Egy beteg világban élünk amit demokráciának hívnak ami abban merül ki hogy mi itt azt írunk amit akarunk de ettől még éhen halhatsz a kutyát nem érdekli ..
kokopelli
@gulyasgyula: ..akkor írj csak arról az országról,amit ismersz,és személyesen
megélted az ottani állítólagos "mindegykormányt"!Képzeld el,hogy van olyan or-
szág is,ahol érdemes élni,dolgozni,gyerekeket felnevelni és büszkén ill. kikszol-
gáltatottság nélkül megöregedni!Ahol az EÜ rendben van,ahol nem ismerik a há-
lapénzt,és örül a vendéglős ha betérsz hozzá mivel nem szúrja ki a szemed egy
"170 000 Ft-os számlával"! Én ismerek olyant! Te etalonnak állítod Magyarorszá-
got! Hála istennek nem az! A sok százezer magyar emigráns bizonyítja azt! Az
hogy olyan kormányotok van amilyen,az saját hiba! Ne vígasztald magad azzal,
hogy mindenhol ugyanaz! A beteg világot vonatkoztasd az "Orbán országára"! ;--(
gulyasgyula
@kokopelli: ..Lehet hogy van ilyen állam de a Francia választáskor alig volt olyan politikus akinek nem volt korrupciós ügye ..A többi államot nem sorolom fel ..Ha Te most Uniós államról beszélsz akkor használd ki az időt mert ha nem változik a migrációs politika ""OTT"" is vége lesz a jó világnak ..
Eriksson
@karma1: Egyszer láttam egy videót Kim Dzsong-unról, amely a svájci élete, tanulmányai alatt készítettek róla. Most hiába keresem, talán el lett távolítva? Találtam viszont egy összefoglalót róla, melyben kitérnek erre is. Külön figyelmedbe ajánlom a 7-ik megjegyzést.
papa.49
Meg lehet próbálni, csak utána NE FAKADJON SÍRVA !!!
kokopelli
@gulyasgyula: Én azt hiszem,hogy magyarhonnak a csődhöz még egy "migráns"
sem kell!Megoldják azt "gebinbe"! Szeretem,ha ismeretek hiányában és a szóban-
forgó országok kommunikációjának harmadkézbőli értesítése alapján,valakik tutit
mondanak! Nem kell kihasználni az időt,hanem szép lassan élvezni! Természete-
sen a fidesz károgása csak a saját országa lerabolásának elkendőzésére használ
fel mindent! Azzal kellene foglalkoznia,hogy a saját nemzetének egyre nagyobb há-
nyada döntene az otthonmaradás mellett! Az un. menekültpolitikát úgy is megoldhat-
ják az EU-n belül,hogy a "gazdasági emigránsok" számát korlátozzák!..mert megte-
hetik!Akkor pattogjon az Orbán! Mert az EU-belül sem köteles egy munkaadó eu-s munkavállalót alkalmaznia! Övé az üzlet ő veszi fel azt akit akar! Kétélű dolog az Or-
bán migráncsozása,mert fordítva is elsülhet a "kapanyél"! Mégegyszer felejtsd el a jövendömondást,ha nem ismered azt,ami máshol lejátszódik,mert okossaccokkal tele
a padlás mindenhol!!
gulyasgyula
@Eriksson: ...Ez is a politika része hogy megpróbálják egy idiótának feltüntetni ezért tüntették el a Svájci iskolai végzetségét ..Ez az USA politikája ..Aki nem hódol be azt le kell radírozni a térképről ...Nem tudják elviselni mint Kubát ..
Eriksson
@gulyasgyula: Lehetséges, hogy az a tervük vele is, mint Kadhafi-val és Szaddam Husszein-nal? Azoknak volt valamijük, de mije van Dzsong-unnak, ami vonzóvá teszi az amcsiknál? Szegény mint a templom egere, még olaja sincs.
karma1
@Eriksson: Egyenlore en a Wikipediat tartom mervadonak, abban pedig semmifele utalas nincs kulfoldi egyetemeken vegzett tanulmanyokra, csak a sajat orszagaban es ott is valami csaladi egyetemen. Nem hiszem, hogy lett volna fuggetlen egyetem, aki ki merte volna kerdezni a tananyagbol...
Lehet, hogy olyan helyen lattad a svajci oktatast, amit eleve a fidesz mediak hoaxolnak, hazudnak ossze...Ettol fuggetlenul nincs mashol utalas a tanulmanyaira
Eriksson
@karma1: Pedig évekig élt Svájcban, hidd el. Kedvence a kosárlabda volt és szedett magára valamit az európai kultúrából is. De ez már régen volt. Akkoriban még az sem volt biztos, hogy ő lesz apja utódja.
Te, mint széles látókörű asszony, máshonnan is szerezhetsz tudomást a Wiki-n kívül. Csak úgy, ellenőrzésképpen.
www.hetek.hu/kulfold/201708/kim_dzsong_un_rejtelyes_eletpalyaja
gulyasgyula
@Eriksson: ..Van mersze szembe szállni az USA-val és ez veszélyes mert hátha lesznek követői ..
karma1
@Eriksson: Koszi a cikket, vegig fogom olvasni, de itt most keso ejjel, ill. mar holnap van... Erdekes olvasmany lesz, ahogy beleolvastam...:o)
Eriksson
@karma1: Bizony, az. Elég részletesen le van írva korábbi életútja.
Jó éjszakát kívánok.
gulyasgyula
Irán is kipróbált az elmúlt napon egy 2000 km távolságú bármilyen töltettel felszerelhető rakétát ...Ettől félt---fél az USA ..Itt az első E Korreát követő állam ..Lesz még több is ..A világ népei nem vakokból áll ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.