A 18 éves férfit most nevezték meg először, egy nappal a merénylet után vették őrizetbe.

Vádat emeltek pénteken az egy héttel ezelőtti londoni metrómerénylet után először őrizetbe vett fiatal férfi ellen – írja az MTI.

A 18 éves Ahmed Hassant – akit most először neveztek meg hivatalosan – a Scotland Yard bejelentése szerint gyilkossági kísérlet és robbanószerrel elkövetett visszaélés bűncselekményével vádolják.

Vádat emeltek a londoni metrórobbantó ellen

Tényleg pokolgépnek szánta a festékesvödröt

Hassant a merénylet után egy nappal, múlt szombaton vették őrizetbe a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában. A hatóságok gyanúja szerint ő helyezte el a pokolgépet a londoni District metróvonal egyik szerelvényén múlt pénteken. A szerkezet nem robbant fel, csak lángra kapott, de így is 30 utas könnyebben megsérült.

Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka pénteken, az LBC londoni kereskedelmi rádió interjúműsorában azt mondta: a pokolgép nagyon veszélyes volt, és ha felrobban, "sokkal súlyosabb baj történhetett volna".

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem vádat emelni kéne ellene,már rég le kellett volna lőni.Addig húzzák halasztják,még ez is megpattan mint a többi kiutasított. Kb 700.000 migriről fogalmuk sincs merre tekeregnek Európában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.