Egyszeri 12 ezer eurós bónuszt és 10 ezer eurós fizetésemelést ígér a Ryanair azoknak a pilótáknak, akik hajlandóak átütemezni szabadságukat. 

Fizetésemelést és bónuszt ad a Ryanair a pilótáknak, ha újra munkába állnak
Fotó: Jászai Csaba/MTI

Michael O'Leary, a társaság vezérigazgatója szerint ugyan a működéshez van elég pilóta, de tartalékos állományra már nincs. 

A Portfolio.hu szerint arról, hogy az alkalmazottak elfogadták-e az ajánlatot, ellentétes hírek kaptak szárnyra. A sajtóban ugyanis megszellőztették, hogy nem sikerült megegyezni, és a pilóták sztrájkra készülnek – ezeket az értesüléseket O'Leary tagadta.

A Ryanair múlt pénteken teljesen váratlanul jelentette be honlapján, hogy azonnali hatállyal napi 40-50 járatát törli október végéig, ami mintegy kétezer járat kiesését jelenti. A drasztikus lépésre azért lenne szükség, mert megváltoztatták a pilóták szabadságolási rendszerét, és az eddigi április-jövő év márciusi rendszer helyett 2018-tól naptári év szerint kell alakítani. Ez pedig azt eredményezte, hogy rengeteg dolgozó ment egyszerre szabadságra, hiszen december végéig ki kell venniük a maradék napokat.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
-fizetést emeltünk stop. durcáskodást abbahagyni stop. orvosnál gyógyultan jelentkezni stop. haladéktalanul munkábaállni stop. 12ezer euró búnuszt járatindulás előtt felvenni stop.

minden meg van bocsájtva stop. csak dolgozzatok már a qurvqéletbe stop.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.