A lengyel és a magyar kormány által választott út az illegális bevándorlás kezelésében helyesnek bizonyult – hangsúlyozta Beata Szydlo lengyel kormányfő pénteken Varsóban, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt.

A lengyel kormányfő egyetért Orbánnal a bevándorlás kezelésében
Fotó: Szecsődi Balázs/MTI

Szydlo a két kormányfő közös sajtóértekezletén elmondta: az Orbán Viktorral megtartott találkozón megerősítették Varsó és Budapest közös álláspontját az olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint amilyen a biztonság és a migrációs válság kezelése.

"A kormányaink által választott út az illegális bevándorlás kezelésében helyesnek bizonyult"

- szögezte le. A kvótaügyben hozott, illetve a jövőben várható európai bírósági döntésekre vonatkozóan elmondta: "Tudomásul vesszük az európai bíróságok döntéseit, a fő szempont azonban az állampolgáraink biztonsága kell, hogy legyen".

Varsó és Budapest támogatja az Európai Unió (EU) azon lépéseit, "amelyek a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett országokat segítik, valamint a migráció okainak legyőzését célozzák" – erősítette meg Szydlo.

Beszámolt arról is, hogy az EU ügyeiről tárgyalva megerősítették a közös álláspontot a kiküldött munkavállalók témájában. Felidézte: ez ügyben a V4 közös állásfoglalást dolgozott ki.

"Számítunk a térségünk vállalkozóinak érdekeit figyelembe vevő kompromisszumos megoldásokra"

- húzta alá, kiemelve a fuvarozókra vonatkozó "külön megoldások" fontosságát.

"Térségünk fuvarozói nem eshetnek áldozatul a bevezetendő változásoknak" – jelentette ki.

Szydlo szerint azonos a Brexittel kapcsolatos lengyel és a magyar álláspont, a 2020-2026-os uniós költségvetésre, valamint a közös uniós piacra vonatkozóan is.

A magyar V4-elnökségről beszélve a lengyel kormányfő megköszönte, hogy az "jó és intenzív". Úgy értékelte: a magyar soros elnökség sikere "mindnyájunk sikere lesz".

A V4 formátum "nagyon fontos számunkra, megmarad a lehető legszorosabb együttműködés színtereként" – hangsúlyozta Szydlo.

Orbán Viktor a hivatalos varsói látogatásán még Jaroslaw Kaczynskivel, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökével és Marek Kuchcinski alsóházi elnökkel tart közös megbeszélést, majd Stanislaw Karczewski szenátusi elnökkel is találkozik. A látogatás az Andrzej Duda államfővel folytatandó megbeszéléssel zárul.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
@Peller Anikó: A bevándorlás csak ürügy ! A magyar mocsok 18 ezer idegennek adott letelepedést. Nettó gyűlölet húzódik mindkét diktátor álnok nyelve mögött. Mindkettőnek hamis a mája meg a zúzája, hamis minden porcikája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@mackoka46: miért is? Mert pont emiatt lehetnek büszkék magukra. Semmi másért.
quadrocopter
Nana, az illegális bevándorlók tárgyában elég nagy a hazai egyetértés is, de a kvótás nem az illegálisokról szól, egyébként is akit nem akarnak, azt nem fogadják be, nincs előírás, hogy személyre szólóan kell befogadni bárkit, hanem főre van/volt eddig leosztva!
mackoka46
@Peller Anikó: A bevándorlás csak ürügy ! A magyar mocsok 18 ezer idegennek adott letelepedést. Nettó gyűlölet húzódik mindkét diktátor álnok nyelve mögött. Mindkettőnek hamis a mája meg a zúzája, hamis minden porcikája.
Peller Anikó
@mackoka46: Persze, de ez nem jelenti azt, hogy számolatlanul be kell engedni a primitív törzsi népek millióit, a nyakunkra. A határvédelem az egyetlen kérdés amit jól csinálnak.

A 18 ezer az egy másik büntetőjogi kategória és nem illegális (mert az állam megengedi a belépést)

Lovagolják is rendesen a bevándorló migrács kérdést nyilván, hiszen ezzel nyerik a következő választást. Ha már ennyire hülyék vagyunk.
mackoka46
@Peller Anikó: Ne félj ! Nem marad itt senki se, innen is százezer szám menekültek és menekülnek. Nem marad itt kő kövön senki és semmi se. Üresek az üzletek polcai, olyan, mint hajdanában danában az orosz áruházak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.