A Richter-skála szerinti 3,4-es erősségű földrengés volt Észak-Koreában – írja a BBC.

Földrengés rázta meg Észak-Koreát, fegyverkísérletre gyanakszanak
Fotó: Facebook

A rengés epicentruma mindössze 50 kilométerre van attól a helytől, ahol korábban nukleáris fegyvereket teszteltek. 

Hogy mi okozhatta a rengést, arról a szakemberek eltérően nyilatkoztak. Kínai szakemberek szerint előre eltervezett robbantás, a dél-koreaiak szerint természetes földmozgás történt. Amerika egyelőre nem nyilatkozott.

(BBC)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem vagyok karorvendo, de a gyerek is addig jatszik a gyufaval, amig be nem pisil ejszaka... Szoval: 1/ Ha termeszeti jelenseg volt - akkor ennyi (max. Isten buntetese a gonoszsaga ellen)
2/ Ha o robbantott megint egyet a fold alatt, akkor automatikusan eletbe lep az "addig jatszik a gyufaval..." esete, 3/ Ha pedig az amcsik talaltak be egy bombaval - ami egyaltalan nincs kizarva, fokent trump tegnapi nyilatkozata utan -, akkor meg asszem, be is szarhatott... Tobbet nem fog lovoldozni, mert rajott, hogy o huzhatja a rovidebbet.

A vonaton a fulkeben utazik ket ember, egymassal szemben ulnek...
Egyszer csak az egyik pasi felall a masik ele, es modszeresen elkezdi az illeto feje't korbe kopkodni ugy, hogy egyszer sem talalja el az illeto fejet.
Aztan bemutatkozik:
- Nyevem Szergej, en jonni nagy Szovjetuniobol, en lenni professzionyista...Utazni Magyarorszagba, csinalni cirkusz...
Az utastars megnyugszik, majd felora mulva megismetlodik a jelenet, Szergej korbe kopkod - megint ugyesen, nem talalja el az utas fejet. Persze az utastar ideges.
Harmadszor is megteszi Szergej a nagy mutatvanyt, es mondja, hogy "Professzionyista"
Az utas mar nagyon duhos, es mikor negyedszerre is elkezdene Szergej az idegesito mutatvanyt, az utas felpattan, es rettenetesen nagyot kop Szergej arca kozepebe, es mikor Szergej elkezdene balhezni, az utastars kedvesen bemutatkozik:
- Amatyo"r...
Szoval addig huzogatta a hulyegyerek az oroszklan bajuszat, mig telibe nem kapta a magaet...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@cikicakk55: aki óvatosan beszélni próbált vele az már nem élő szövet. Ezekkel az állatokkal hiába beszélsz, mert nekik menniük kell az úton, nem fordulhatnak vissza.

Miért, nálunk szerinted vissza a lehet fordulni? Naugye.

(Ha visszaállítod a demokráciát, bukik a választás, bukik a hatalom, az összeharácsolt vagyonka és az embernek csak egy feje van. Nem nő másik.)
wagabund
üzemi baleset! ilyen eccerű... véletlenül magukra robbantottak több millió köbméter sziklát...béke poraikra.

már csak azt kellene tudni, hogy a nagyvezér személyesen irányította -e a gyujtózsinór bekötését?
iluminati
@karma1: Saját véleményem szerint a Mexikó.i földrengés is az ő számlájára írható..legalább is felgyorsította azt...Habár volt itt egy tudós aki azt vázolta nem lehetséges...én úgy vélem ha a föld felseje folyékony akkor képzeljünk el egy vízzel teli lufit melynek egyikk oldalára egy ponton ütést mérünk...az az egésszét megremegteti...
Peller Anikó
@iluminati: de azt ugye tudod, hogy naponta ezrével van kisebb nagyobb földrengés a Földön?

Az valóban igaz, hogy a rengések körbemennek a Földön, de nagyon nem mindegy a rengések nagyságrendje.

Ha egy aszteroida becsapódik a Földbe ami 1 km-nél nagyobb átmérőjű akkor a túlsó (szemközti) oldalon is kitörhet vulkán, de ez már szupervulkán. Egy ilyen objektum becsapódása sok millió hidrogénbomba együttes hatásának felelhet meg.

A koreai bomba robbanását követően illett volna a földrengésnek akkor kipattannia amikor a rezgések éppen körbeértek a Földön, Mexikóba kb 20-30 perc alatt ér a rengés. Akkor kellett volna kipattannia ha ok okozati összefüggés lenne a robbantás és a földrengés között.

De csak fél nap múlva pattant ki. (javíts ki ha pontatlan vagyok, csak emlékezetből írom ezt)

(Magyarországra 12 perc alatt ért a rengés koreából)
iluminati
@Peller Anikó: Nem nem vagy pontatlan, "egy ház sem azonnal dől össze ha rengés éri.. elsőbb a leggyengébb pontokon, kezd el repedezni" A robbantás okozhatja vagy segítheti a lemezek elmozdulását...amely esetleg bekövetkezett volna annélkül is néhány év múlva...talán nem ekora erősséggel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél