Az amerikai rakétarendszert biztosító cég vezetője szerint az ázsiai országnak esélye sincs az ő technikájuk ellen.

Az Egyesült Államok hadseregének rendelkezésére álló rakétaelhárító rendszer 100 százalékos biztonsággal kivédene egy észak-koreai rakétacsapást, ha a sztálinista rezsim elszánná magát erre a végső lépésre – állítja a technológiát szállító cég illetékes vezetője.

Elhárítható az észak-koreai csapás

Az amerikai hadseregnél rendszeresített rakétaelhárító rendszer minden további nélkül elhárítana egy atomrobbanófejjel ellátott interkontinentális rakétával az USA kontinentális területe ellen indított észak-koreai csapást – állítja Leanne Caret, a fegyver technológiáját szállító Boeing védelmi, űripari és biztonsági divíziójának elnök-vezérigazgatója a CNBC-nek.

Ez aztán az önbizalom: Észak-Korea nyugodtan kilőheti a rakétáit!

Fotó és nyitókép: Pixabay.com cco

Meg tudják védeni magukat

A vezető egy szimpla igennel válaszolt, amikor az újságírók azt firtatták: vajon az Egyesült Államok meg tudná-e védeni magát, ha a sztálinista rezsim rátámadna. A rendszer szerinte pontosan azt tenné, amit várnak tőle.

Lehetőségem volt rá májusban, hogy végignézzek egy tesztet. Egy kilőtt golyóval eltaláltunk egy kilőtt golyót

- jellemezte cége fegyverrendszerét.

Egy hete megy a szájkarate

Mint ismert, a múlt héten végképp kiéleződött az USA és Észak-Korea viszonya, miután Kim Dzsongun szenilis öregembernek titulálta Trumpot, aki Rakétaembernek becézte a diktátort. Észak-Koreában tegnap földrengés volt, gyaníthatóan ismét föld alatti fegyverkísérletet hajtottak végre, Trump pedig nehézbombázókat küldött az ország partjaihoz.

A légitársaságoknak az ország légterének elkerülését ajánlják.

Észak-Korea visszakozott

Donald Trump az USA elnöke az ENSZ-ben elhangzott felszólalásában azzal fenyegetőzött, hogy ha a sztálinista rendszer rátámadna az országára, akkor sajnálatos módon kénytelen lenne kiadni a parancsot az ország eltörlésére a föld színéről, mind a 25 millió emberrel, aki ott él – írta a napi.hu.

A rakétaember öngyilkos politikába kezdett saját maga és a rezsimje szempontjából – jelentette ki Trump, hozzáfűzve: az USA kész, képes és hajlandó arra, hogy teljesen elpusztítsa ezt az országot.

Merkel a békés megoldásban hisz

Angela Merkel német kancellár szükségét látta, hogy világossá tegye: nem ért egyet amerikai kollégájával – adta hírül a Reuters. Szerinte a diplomácia és a szankciók útján kell kezelni az koreai sztálinista rezsim jelentette fenyegetést, nem erőszakkal. Elutasítom az ilyen fenyegetéseket – fogalmazott Trump kirohanására utalva.

Az észak-koreai külügyminiszter az ENSZ new york-i ülésén azt állította, országa csak akkor használna atomot, ha megtámadnák őket.

(napi.hu, propeller)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ilyen elmebeteg diktátorokkal csak így lehet beszélni. Mindemellett az USA is tudja, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. De nem árt az óvatosság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Egy ilyen csökött agyu óvodással nagyon nehéz értelmes vitát folytatni. Nem fogja fel,hogy ő sem halhatatlan. A népe élete meg nem érdekli. Szerintem fel sem fogja mekkora veszélynek teszi ki az egész világot. Merkel inkább maradjon csöndben,épp eléb bajt okozott már a liberális hülyeségével. Trump nem olyan hülye,hogy tényleg kinyírjon 25millió embert. Bízik benne,hogy egyszer csak mer neki szólni,hogy életveszélyes amit csinál. Én azért drukkolok,hogy az egyik rakétája pont a feje fölött robbanjon fel. Valaki megheckelhetné a kilövő gombot.
Eladott Ország
Mindkét ország atomháborúval és a másik teljes megsemmisítésével fenyegeti egymást – bár az előbbi esetén utóbbi valószínűleg amúgy is bekövetkezne. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy a jelenlegi és az eddig alkalmazott metódusok közelebb vinnék az érintetteket a megoldáshoz – ha egyáltalán a háború ki nem robbantása célja bármelyiküknek -, minket pedig a reményhez, hogy talán nem szenved újabb fronton vereséget a békének csúfolt fegyverszünet.
quadrocopter
@Donáld Tramp: A létszám önmagában a XXI.szd-ban semmit nem jelent! A high-tech annál többet!
Peller Anikó
@Eriksson: Abszolút normális. Ha a saját és szövetségesei valós vagy vélt érdekei megkívánják akkor igenis ezt kell tennie. Persze jobb lenne ha nem kívánnák meg.

Ő nem olyan hülye mint az elpuhult agyú európai birkák, akik elmebajukban odaajándékozzák a hazájukat az arab tetveknek, akik gyilkolni jönnek hozzánk.
Eriksson
@Peller Anikó: Teljesen igazad van, bizonyos szempontból...
De gondolj csak bele. Ahány helyen eddig fellépett agresszorként az USA, mind megtorolta volna, akkor már nem is létezne Amerika.
TASzSz
"... az ázsiai országnak esélye sincs az ő technikájuk ellen..."

Na akkor tessék kérem válaszolni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.