. Gulyás Márton és a Közös Ország Mozgalom kezdeményezésére nyolc ellenzéki párt megállapodott egy új, arányos, választási rendszerről. A DK záradékkal írta alá a nyolcpárti megállapodást.„ DK záradékkal látta el a dokumentumot. Eszerint mi továbbra sem értünk egyet azzal, hogy azok, akik nem itt élnek életvitelszerűen (vagy nem itt éltek az elmúlt években), szavazhassanak” – írta Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán. "Ne határozhassa meg, hogy milyen lesz a magyar nyugdíjrendszer, oktatás, vagy az adószabályok, akinek később nem ezen szabályok között kell élnie" - teszi hozzá. A DK elnöke úgy fogalmaz: ne dönthessenek rólunk, mert nem viselik döntésük közvetkezményeit. A hvg.hu megkereste a DK szóvivőjét, kire értik ezt a kikötést. Kiderült, azokra nem, akik tartósan külföldön dolgoznak, csak azokra a határon túli, magyar állampolgársággal is rendelkezőkre, akik nem itt élnek – idézi a lap Gréczy Zsoltot.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tökéletesen igaza van Gyurcsánynak! Olyanok is döntenek rólunk, akik életükben nem jártak Magyarországon, egy percet nem éltek itt, fogalmuk nincs az itteni dolgokról! Oda teszi az X-t, amit a levélben megír neki pártunk és kormányunk.Viszont aki kint dolgozik, annak meg kell nehezíteni a szavazást, mert nem valószínű, hogy a Fidesz mellé teszi az X-t. Arról nem is beszélve, hogy a levelezőtagozatosok voksai ellenőrizhetetlenek, nincs élő, aktuális névjegyzék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Ha valaki kártyázás közben, a játék megnyerése érdekében külső segítséget vesz igénybe, annak nem más a neve minthogy: CSALÁS !
Amikor a Fidesz, a választás megnyerése érdekében olyan csoportokat juttat szavazati joghoz és adományokkal befolyásol, amelynek semmi köze a Magyar belpolitikához, csalást követ el.
wagabund
..."mi továbbra sem értünk egyet azzal, hogy azok, akik nem itt élnek életvitelszerűen (vagy nem itt éltek az elmúlt években), szavazhassanak” ...

itt a kocsmában ilyen hosszú mondat már sok..talán így rövidebben: akik nem élnek itt életvitelszerűen, ne szavazzanak...

aztán lehet bő lére ereszteni, hogy miért...
silber13
@durbincs: Ez magára is vonatkozik bunkó intruder!
relatív
Már éltem, amikor a regnáló helyettes küzdött a határon kívül élők magyar állampolgárságáért azzal a nyomatékos kitétellel, hogy semmiképp nem járhat az a magyarországi szavazati joggal... !!!

Aztán - kormányra kerülve - már hevesen szavazati joggal kapcsolták be a ' külhoni ' magyarokat, mégpedig olyan formában, hogy a tisztes szavazat nem biztosítható, mivel a levél a külhoni regnálói keretben gyűjthető !!!

Így a magyar szavazatok 2010 után - a törvény alapos változtatása révén IS - nem tekinthető autentikusnak.

Ehhez még hozzájárul az a lehetetlen gyakorlat, hogy a hazánkból elüldözött - mintegy 600 ezer - magyar szavazása erősen gátolt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.