Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner magán-emailt használt egyes hivatalos ügyek bonyolítására a Fehér Házban. Az információt először a Politico című lap hozta nyilvánosságra vasárnap. Abbe Lowell, Kushner ügyvédje este megerősítette az értesülést.

Mr. Kushner a fehér házi email-fiókját használja hivatalos levelezésre, magánfiókjának forgalma januártól augusztusig kevesebb mint száz elektronikus levélváltás volt a Fehér Ház munkatársaival

- fogalmazott Lowell ügyvéd. Hozzátette, hogy a magánfiókról küldött vagy oda érkezett levelek többnyire újságcikkek vagy politikai kommentárok voltak és semmi esetre sem a főtanácsadó munkájával összefüggő bizalmas információk.

Most Trump vejének gyűlik meg a baja az emailekkel

Kushner és felesége, Ivanka Trump, már akkor létrehozott az elektronikus levelezései számára új fiókot, amikor Donald Trump még csak beköltözni készült a Fehér Házba. Kushner január óta időről-időre használja a magánfiókot is, elsősorban kényelmi okokból, akkor, amikor úton van, vagy a személyi laptopját használja. A Politico értesülései szerint egyetlen levél sem tartalmazott bizalmas információkat és nincs jele annak sem, hogy Kushner érzékeny vagy bizalmas információkat osztott volna meg. A The Washington Post című amerikai lap szerint az elnöki főtanácsadó a levelek jó részét – a nem személyes információkat tartalmazókat – azonnal tovább is küldte a védett, kormányzati elektronikus leveleinek fiókjába. A szövetségi törvények előírásai szerint a Fehér Házban született valamennyi dokumentumot – köztük az elektronikus leveleket is – meg kell őrizni.

A személyes emailek használata többé-kevésbé elterjedt gyakorlat a Trump irányította Fehér Házban, jóllehet, Donald Trump 2016-ban az elnökválasztási kampányban élesen bírálta vetélytársát, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltet, mert külügyminiszterként a magánszerverét is használta hivatalos levelezésre. Annak idején Hillary Clinton is azzal érvelt, mint most Kushner, hogy "kényelmi okokból" használja magánfiókját. A The Washington Post mindazonáltal megjegyezte: Kushner gyakorlata nem hasonlítható Hillary Clintonéhoz, aki kifejezetten magánszervert működtetett a hivatalos levelezéseihez.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Majd kíváncsi leszek mi lesz belőle???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél