Régóta ismert kábítószer kezd újra divatba jönni, és hatalmas hasznot hoz sokaknak. A habpatron, vagy más néven nevetőgáz teljesen legális, hatása viszont elképesztően romboló. 

Az újra és újra felfedezett dinitrogén-oxid tartalmú patronok kábítószerként való alkalmazása hatalmas biznisszé kezd válni. Ugyanis a szórakozóhelyek, bárok, diszkók vagy dílerek nagytételben, rendkívül olcsón jutnak hozzá a habpatronhoz, amit aztán többszörös áron adnak tovább, mint buli drog. A profit pedig óriási.

Teljesen legális kábítószerrel keresik magukat degeszre a szórakozóhelyek

(Illusztráció: Pixabay, cc0)

Egy kéjgázzal teli üvegcse ára nagytételben 30 pennyre jön ki, ami mai árfolyamon 102 forint körül mozog. Ugyanezt a patront azonban egy éjszakai szórakozóhelyen már 5 fontért, azaz 1700 forintért lehet megvásárolni. Így az éjjeli elosztók több mint tizenhatszoros haszonra tesznek szert egyetlen patronon.

A patronok használata teljesen legális. A legnagyobb online áruházak polcain is nagyon könnyű hozzájuk jutni, akár ingyenes nemzetközi szállítással – fedezte fel a Daily Mail. A patronok mellett már olyan eszközt is lehet vásárolni, amivel a szer könnyen a szervezetbe juttatható.

A rövid bódulatot okozó gáz rendkívül veszélyes, és csak az Egyesült Királyságban 17 halálesethez volt köze 2006 óta. Szakértők szerint a dinitrogén-oxid huzamosabb ideig tartó, rendszeres használata elbutulást, tüdővizenyő kialakulását és súlyos csontvelő-elváltozást okozhat. Ezek mellett pedig nagyon veszélyesek a használatához köthető balesetek, hiszen a gáz beszívását követően sokszor előfordul az eszméletvesztés vagy a fulladás.

(Pénzcentrum)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.