Az észak-koreai külügyminiszter szerint az Egyesült Államok hadat üzent nekik, amikor szombaton B–1B típusú hadászati nehézbombázói harci repülőgépekkel közelítették meg az ázsiai ország partjait.

Észak-Korea hadüzenetnek vette az amerikai bombázók erődemonstrációját
Fotó: Pixabay

Ri Yong Ho az akcióra válaszul annyit közölt, ezentúl nemcsak a légterükbe belépő, de az országhoz közel repülő amerikai gépeket is lelőhetik.

A két fél között az elmúlt napokban érezhetően nőtt a feszültség, Donald Trump először múlt hét elején fenyegetőzött Észak-Korea teljes elpusztításával, majd szombaton azt mondta, Kim és rezsimje „nem sokáig lesznek a helyükön”. 

(AFP)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Amikor a dagiék Japán felett lőttek át rakétát??? Az meg tényleg az!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
"az országhoz közel repülő amerikai gépeket is lelőhetik."

Sőt, a távol repülőket is, hiszen éppen Guamot fenyegettétek meg, hogy az ottani US légibázist semmisítenétek meg, az ott parkoló B1B stratégiai bombázókkal egyetemben.

Jó ötlet megpróbálni leszedni egy USAF bombázót, akkor legalább biztos seggrepacsizhatnátok egy lyót. Megpróbálni balfékek, mert vélhetően nem is sikerülne.
Equus1
@1magyar: meddig terjed a honi légtér?
A Nemzetközi Űrállomás, de az Iridium rendszer is alacsonyabb pályán volt, mint az é-koreai rakéta. (Az Iridium[1] 66 aktív és 6 tartalék műholdból álló távközlési rendszer, amellyel eredetileg az egész világot, tehát a kontinenseket, az óceánokat és a pólusokat is lefedő műholdas telefonszolgáltatást biztosítottak.

A rendszer első műholdját 1998-ban indították. A műholdak alacsony Föld körüli pályán keringenek, 780 km magasan.

2009. február 12-én a rendszer egyik holdja, az Iridium 33 ütközött a használaton kívüli Koszmosz–2251 jelzésű katonai távközlési műholddal, és viszonylag sok űrszemét keletkezett.[2][3]

Az Iridium rendszert kifejlesztő Motorola mérnökei úgy számították, hogy egy nem geoszinkron, alacsony pályán keringő, 77 kommunikációs műholdból álló hálózat elegendő lesz egy cellaszerű, a teljes Földet lefedő mobiltelefon-hálózathoz. Ezért a rendszert Iridiumnak nevezték el az irídium (Ir) elemről, amelynek magja körül 77 elektron kering. A végleges rendszert 66 működő műhold szolgálta ki, de az Iridium név megmaradt.[4]

Még egy, az Iridium rendszerhez hasonló – vele versenyben álló – másik műholdas telefonhálózat létezik, a 48 műholdból álló Globalstar, mely azonban nem fedi le az egész földfelszínt.[5][6][7])
Most akkor ezek egyenként engedélyt kérnének minden országtól, ahol áthaladnak?
Peller Anikó
@Equus1: most azt akarod ezzel mondani, hogy a távközlési műholdak atomtöltettel vannak felszerelve amit egy telefonhívással rá lehet küldeni egy nemszimpatikus országra?

Vagy inkább azt szeretnéd ezzel sugallni, hogy bátran lövöldözgessen a zsírbohóc más, sokkal fejlettebb technikájú államok felett atomrakétákat, mert hiszen úgyis vannak már felette távközlési holdak?

Vagy tulajdonképpen mit szeretnél mondani?
Equus1
@Peller Anikó: Észak-Korea egy önálló állami jogú stásusszal rendelkező populáció. Történetetét tudjuk. Csak azért, mert egy államnak egy hibbant vezetője és megvezethető népe még nem válik jogfosztottá, akkor sem, ha útjában van Samu bácsinak. Trump az egész népesség kiirtásával fenyegetőzött...és nem volt olyan régen, amikor Drezdát és Hanoit is megszórták bombákkal. Líbia is a közelmúlt emléke, aminek a szarát most eszi Európa, de Szíriát és az Iszlám Államot véletlenül sem kellene kihagyni.

Azt, h meylik műhold mivel van felszerelve, azt csak a felbocsátói tudják.

2000 éves alapelv és talán ezt még Samu bácsi sem tudja felülírni:Minden törvény és minden jog megengedi mindenkinek, hogy az erőszakot erőszakkal hárítsa el és magát védelmezze.
Peller Anikó
@Equus1: nalátod, pont ezt teszi a trump is. Így aztán az erősebb kutya hmm cigarattázik.

De szokták azt is mondani, hogy ne rángasd a medve bajszát. Vagy nem férsz a bőrödbe.

Még egyszerűbben magyarul, ha olyan mélységes hülyeségben leledzel a magad építette királyságodban, hogy közben nem mulasztod el hetente atombombával fenyegetni a legerősebb államot, akkor számolnod kell a megsemmisítéssel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.