Országos nyomozásba kezdtek a német hatóságok, miután egy zsaroló több üzletláncot is megfenyegetett, hogy mérgezett élelmiszereket helyez el a boltokban, ha nem fizetnek neki sajtóhírek szerint 10 millió eurót.

Élelmiszerek megmérgezésével fenyeget egy zsaroló Németországban – figyelmeztettek a hatóságok csütörtökön. Az ügyben országos nyomozást indítottak és fokozott óvatosságot kértek a lakosságtól.

A konstanzi rendőrkapitányság, a ravensburgi ügyészség és a baden-württembergi fogyasztóvédelmi és mezőgazdasági minisztérium közös közleménye szerint egy ismeretlen megfenyegetett több üzletláncot, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek ki neki egy bizonyos összeget.

A Bild című lap úgy tudja, hogy a zsaroló tízmillió eurót (3,1 milliárd forintot) követel.

A közlemény szerint a fenyegetést "nagyon komolyan kell venni".

Az ismeretlen mérget tett kisüveges kiszerelésű termékekbe, amelyeket a múlt héten Friedrichshafenben elhelyezett több üzletben. Ezeket sikerült időben eltávolítani – ismertették.

Mérgezett élelmiszerekkel fenyeget egy zsaroló Németországban

Fotó: pixabay.com CCO

Az ügyről tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy öt üveg csecsemőtápban találtak mérget, amely akár halált is okozhatott volna. Az üvegekben etilén-glikolt találtak. Az édes ízű, sűrű folyadék kis mennyiségben is egészségkárosodást okoz, észrevenni nem könnyű, mert színtelen és szagtalan.

Biztonsági kamerák felvételei alapján a feltételezett elkövető egy 50 év körüli férfi. A felvételeket nyilvánosságra hozták és a lakosság segítségét kérik a gyanúsított elfogásához. Egyben fokozott óvatosságra intettek, a közlemény szerint ellenőrizni kell, hogy sértetlen-e a megvásárolni kívánt termékek csomagolása.

A zsaroló vagy zsarolók kézre kerítésére több mint 220 fős nyomozócsoportot állítottak fel. A nyomozás nemzetközi, Németországon kívül Ausztriára és Svájcra összpontosítanak. Csütörtök délután az egész országra érvényes riasztást adtak ki. Kiemelték: nem lehet kizárni, hogy ismét manipuláció történik, ezért különösen az üveges kiszerelésű termékekkel óvatosan kell bánni, és azonnal jelenteni kell az eladóknak vagy a rendőrségnek, ha valaki gyanús csomagolású élelmiszert talál.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Na itt a baj azi gazságszolg áltatással, mert mi van ha megfogják? Gyerektápszerbe fagyiállót tenni? Simán nem kéne négybevágni. Elég etetni. Nem sok, csak féldeci fagyállóval.
peterkelemen
Még a szart is ki kell verni abból az agyhalottból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.