Dánia péntektől katonákat vet be a Németországgal közös határán. A feladatuk a rendőrségi erők tehermentesítése lesz a migrációs hullám miatt 2016 januárjában bevezetett határellenőrzések során. A hadsereg tagjai főként háttérszolgálatot teljesítenének, nem pedig a járművek közvetlen ellenőrzésénél közreműködnének. A katonák telepítését egyelőre nem tervezik a rodbyi és a gedseri kompkikötőkben. Összesen 160 dán katona részesült különleges kiképzésben az elmúlt két hét során. Őket legalább három hónapig nem csak a határátkelőhelyeken vetnék be, de zsidó intézmények, valamint a koppenhágai izraeli nagykövetség védelmére is. Értesülések szerint a dán fővárosban 55 katona látná el a központi zsinagóga, valamint a diplomáciai képviselet őrzését, míg a zsidó múzeum és a Carolineskolen zsidó magániskola védelméről továbbra is a rendőrség gondoskodna. Daniel Günther, a németországi Schleswig-Holstein tartomány miniszterelnöke koppenhágai látogatása alatt azt mondta, nem a határra...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
@durbincs: neked már van is a koponyád körül.Majdnem agyat írtam, de az neked nincs az agy féreg is éhen halt a koponyádban.
silber13
Nem lesz kerítés, arról ne is ábrándozzon azzal a csökött agyával!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.