A „remény harcosainak” nevezte a migránsokat Ferenc pápa Bolognában. A katolikus egyházfő szerint „több országnak kell magán- és közösségi forrásból befogadási programokat indítani, valamint humanitárius folyosókat nyitni a nehéz helyzetben levő menekültek számára, az elviselhetetlen várakozás és a csak illúziót keltő idővesztés elkerülésére”. A pápa szelfizett is a migránsokkal. A menekültek gyorsabb és biztonságosabb befogadását szorgalmazta Ferenc pápa az olaszországi Cesena és Bologna városában vasárnapi látogatásán, amelynek egyik állomása egy migránstábor volt. Az egyházfő első útja Bolognában a mintegy 400 ezer lakosú város legnagyobb migránstáborába vezetett. A több száz főt ellátó táborban részben menedékkérelmük elbírálására várakozók, részben kiutasításra ítéltek tartózkodnak, közöttük gyerekes családok is. Ferenc pápa csuklójára kötötte a tábor lakóinak sárga szalagját, egyenként kezet fogott a többségükben afrikai migránsokkal és hosszan szelfizett velük. A...

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@durbincs: Mit akartál nyögni, csicska, magyar nyelv még mindig nem menni, csicska? Írásjelek használata sem, csicska? Buta vagy, csicska!
Zavart vagy még mindig, csicska! Nem tisztulsz!
quadrocopter
@durbincs: Mitől fosol, csicska? A hülyéket és idiótákat nem bántják - megúsztad!
Mit akartál nyögni, csicska, magyar nyelv még mindig nem menni, csicska? Írásjelek használata sem, csicska? Buta vagy, csicska!
Zavart vagy még mindig, csicska! Nem tisztulsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.