Hatalmas botrány tört ki Ausztriában, ahol két hét múlva választásokat tartanak. – írja az index.hu.

Augusztusban antiszemita kampány indult a közösségi médiában az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, a fiatal Sebastian Kurz külügyminiszter ellen. "Az igazság Sebastian Kurzról" elnevezésű Facebook-csoportban nagyrészt kamu profilokon keresztül azt sulykolták, hogy Kurz a milliárdos Soros György kétes politikai hálózatának tagja.

Óriási botrány Ausztriában: ők állnak a külügyminiszter elleni antiszemita kampány mögött

A Profil és a Die Presse című lap most dokumentumok alapján kiderítette, hogy a médiakampány mögött az Osztrák Szociáldemokrata Párt által felkért izraeli kampánytanácsadó, Tal Silberstein áll. Egy kisebb team segítségével ő szervezte meg a Facebook-csoport létrehozását és elindítását.

A mocskos kampányt augusztusban indították el, de az osztrák szociáldemokraták már augusztus 17-én felmondtak a kampánygurunak, akit Izraelben néhány napra pénzmosás gyanújával vettek őrizetbe. Innentől már az SPÖ nem fizetett a tanácsadónak és embereit is leváltották. Az oldal azonban megmaradt, és annak hangvétele egyre durvábbá vált.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Kár, hogy csak ilyesmiben tudjuk megelőzni évekkel a sógorokat.
Jozefina
Gyülölet határok nélkül!!!??? A sógorok nem fognak bedőlni. Valószínű, hogy talán itt is működik a "keleti" gépezet a hamis hírek terjesztésében!!
Rockxy
Na, ezt már nem értem.
Ha sorossal minden rendben, akkor miért baj, ha kapcsolatba hozzák ezzel a Kurz-cal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.