Stephen Paddock már halott volt akkor, amikor az egyenruhások betörték az ajtaját, de a speciális SWAT egység ezt nem tudhatta. A férfi korábban az egyik 6 fős egységükre is tüzet nyitott, miközben emeletről-emeletre haladtak felfele a szállodában. Az 59 ember haláláért felelős mészáros indítéka továbbra is ismeretlen. 

A 64 éves férfi egy hotel 32. emeleti szobájából lőtt rá a szálloda közelében fesztiválozókra. Mint arról beszámoltunk: 59 ember meghalt, 527-en megsebesültek. A férfi tíz percen át lövöldözött a hotel ablakából.

A Las Vegas-i mészáros a speciális egység tagjaira is lőtt – videó

Fotó: MTI/AP/Eric Paddock

Paddock rálőtt a speciálisan kiképzett SWAT egység tagjaira is, és megsebesítette a hotel egyik biztonsági őrét – értesült a nypost.com.

Nemrég kiadták azt a beszélgetést, ami az egyenruhások között zajlott le akkor, amikor megközelítették a férfi ajtaját, és annak berobbantására készültek – írja a hvg.hu.

A beszélgetésből kiderült: a férfi feltételezhetően öngyilkos lett, mielőtt rátörtek.

A hatóságok egyelőre nem tudták kideríteni, mi motiválta a férfit.

A countryfesztiválon mintegy 22 ezren vettek részt, 527 sebesültet kórházakban ápolnak. Sok halálos áldozatot még mindig nem sikerült azonosítani.

A Las Vegas-i mészáros a speciális egység tagjaira is lőtt – videó

Fotó: MTI/EPA/Eugene Garcia

A 64 éves elkövető, a lövöldözés után öngyilkosságot elkövető Stephen Craig Paddock nyugállományba vonult könyvelő, kétszeresen elvált és egyedül élő férfi volt. Egy 18 ezer lelket számláló kisvárosban, Mesquite-ben élt, Nevada északkeleti részén.

A Las Vegas-i mészáros a speciális egység tagjaira is lőtt – videó

Fotó: MTI/EPA/Eugene Garcia

A rendőrség hétfőn házkutatást tartott három hálószobás lakásában, és igazi fegyverarzenált, 18 tűzfegyvert, több ezer lőszert, valamint robbanóanyagokat talált. A szállodai szobában, ahonnan Paddock lövöldözött, majd ahol öngyilkos is lett, 16 tűzfegyvert találtak a rendőrök. Némelyikük automata, vagy félautomata lőfegyver volt, amelyet feltételezhetően Paddock alakított át – illegálisan – automata fegyverré.

Forrás: hvg.hu, cnn.com, nypost.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És mennyivel jobb hely lenne ez a világ, ha ilyenkor – a körülményekhez mérten – józanul le lehetne vonni a konzekvenciákat, ha senki nem kezdene el mutogatni, bezzegezni, és ha nekem sem jutna eszembe, hogy ez az emberiség söpredéke nem kecskebaszó migráns, hanem bennszülött amerikai volt. És akkor mi van? Az van, hogy a beteg elme és lélek nem válogat sem a kontinensek, sem a potenciális áldozatok neme, bőrszíne, vallása között, a beteg elme és lélek gyilkolni akar. Öncélúan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.