A multikulturalizmus felkarolása és a befogadás előmozdítása érdekében Svédországban olyan gyermekkönyveket nyomtattak ki, amelyek az iskolakezdés előtt lévő még óvodás gyerekeket olyan tudnivalókról világosítják fel, mint a többnejűség és a hagyományos iszlám ruházat. A bennszülött skandináv lakosságot a muszlim bevándorlókkal való együttélésre felkészítő könyvek kiadása többek között az egyre növekvő számú svédországi szomáliaiak egyik civil szervezetének köszönhető. Mivel Svédország egyre multikulturálisabb, ezért egyre nő az olyan “szakirodalom” mennyisége amelyben a szerzők az újonnan érkező bevándorlók Skandináviában szokatlannak számító habitusait ismertetik, illetve magyarázzák meg. Oscar Trimbel – a göteborgi könyvvásáron legutóbb bemutatott – két új könyve is ezek közé a kiadványok közé tartozik, amelyek megjelenését egyébként a Szomáliai Skandináv Kultúra nevű egyesület támogatta. A Författarnas Bokmaskin nevű könyvkiadó gondozásában megjelent könyvek célközönsége...

Forrás: orientalista.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@durbincs: Neked mindegy, te sötét, te perverz állat vagy, neked elég a kecske, vagy a marokmarcsa.
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Nagyon átmentél személyeskedésbe propeller...bár ez szokott dolog tőletek,amikor nem tudtok mit válaszolni,igaz??
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Melyik üzenet szólt neked, kis "sértődött"?
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Itt konkrétan egyik sem,általában beszélek a dologról...amikor nincs értelmes válasz,jön a személyeskedés!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.