Egy Irakot megjárt veterán tengerészgyalogos azonnal kapcsolt, mikor beindult a mészárlás Las Vegasban: elkötött egy autót, és menteni kezdte a sebesülteket. 

Egy 29 éves, de Irakot megjárt veterán tengerészgyalogos is ott volt október 2-án Las Vegasban, mikor elkezdtek záporozni a lövedékek a countryfesztiválon szórakozókra. A merényletet egy 64 éves nyugdíjas követte el, 59 embert agyonlőtt és több mint 500 embert megsebesített. 

Taylor Winston a kedvesével szórakozott a fesztiválon, de mikor meghallotta a lövéseket, először azt hitte, tűzijátékot hall. A sikoltozó és földre hulló emberek láttán jött rá, hogy itt másról van. 

A férfi a Daily Beast című lapnak elmondta, rutinos country-fesztiválozónak számít, így arra számított, egy-két autóban benne lehet a kulcsa. 

A tipp be is jött, az egyik autót elkötötte és a hátsó ülésre, valamint a platóra kezdte hordani a sebesülteket, majd a legközelebbi kórház felé vette az irányt. A sebesülteknek annyit mondott, nyomják a sebeket, nehogy elvérezzenek. Útközben rendőrökbe botlott, akik szirénázva vezették el az intézményig.

Ott Taylor Winston többedmagával behordta a sebesülteket az előcsarnokba, majd visszaült a kocsiba – és visszament a merénylet helyszínére egy újabb adag embert kimenteni. 

A férfi szerint lehetett olyan utasa, aki nem élte túl, többeknek elég gyenge volt a pulzusa, mikor mentette őket. A második kör után abbahagyta, mert látta, hogy a mentősök átvették a terepet. 

Tudtán kívül egy barátjának lánytestvérét is kimentette, mint a lapnak elmondta, nem volt ideje arcokra figyelni, csak azt nézte, kinek milyen súlyos a sérülése.

Másik hős is mentette az embereket

A Daily Beast cikke szerint egy másik hős akadt, Kacy Thompson, aki egészségügyi dolgozóként egyből tudta, mit kell tennie. 40-70 embert a helyszínen kezelt, több holttestet letakart. Segítségére egy tűzoltó és egy baleseti ápoló voltak, hárman jelölték rúzzsal a sérülteken, hogy ki milyen fokozatú sérült. Egészségügyi felszerelésekhez a cikk szerint úgy jutottak, hogy feltörték a rendőrautókat az eü-dobozokért. 

(Daily Beast, Index)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.