Madridban lengetik a spanyol zászlókat az ország egységességének pártolói, Barcelonában pedig fehérbe öltöztek a tüntetők, hogy kifejezzék, a tárgyalást pártolják, a válság békés megoldását.

Több ezren tüntetnek Madridban és Barcelonában a katalán elszakadás ellen

(Fotó: SkyNews)

Az elszakadás pártiak elsöprő győzelmet arattak a múlt vasárnapi népszavazáson, ami politikai válságba sodorta az országot. A szavazást Madridban illegálisnak, érvénytelennek és alkotmányellenesnek nyilvánították.

A mai tiltakozások előszele volt, hogy Santi Vila, a katalán regionális kormány gazdasági minisztere tűzszünetet kért Spanyolországtól.

„Még egy esélyt kell adnunk magunknak, amely talán az utolsó lesz. Ahhoz, hogy ez valóban esély legyen, tűzszünettel kell kezdenünk” – mondta Vila.

Vila kijelentette, hogy ellenzi a katalán függetlenség azonnali és egyoldalú kijelentését, de azt akarja, hogy a madridi kormány átadja a regionális közigazgatásból nemrégiben átvett hatásköröket és mindkét fél részéről szakértői bizottságot kell felállítani, hogy megoldást találjanak a válságra.

(SkyNews)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Mit akarnak lelövetni több, mint 2 millió elszakadás melletti embert? Itt nincs más megoldás max. annyi, hogy módosítják a spanyol alkotmányt és megengedik, hogy normálisan szavazhassanak újra.
iluminati
@peterkelemen: Itt is azt kellene 2 millióan menjenek romániába a többi marad...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.