A világ egyetlen kikötőjében sem köthet ki négy teherhajó, mert a gyanú szerint megsértették az Észak-Koreával szemben bevezetett ENSZ-szankciókat – jelentette be helyi idő szerint hétfőn Hugh Griffiths, a szankciók betartását felügyelő szakértői bizottság koordinátora.

Ilyenre még soha nem volt példa az ENSZ történetében. Elmondta azt is, hogy a döntés október 5-én született meg – írja az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Ez a négy hajó a világ összes kikötőjéből ki van tiltva tiltott áru szállítása miatt

– mondta el a koordinátor. Egy névtelenséget kérő forrás szerint a hajók szenet, vasat és halat szállítottak vagy szállítanak éppen most is Észak-Koreából, amit kifejezetten tiltanak a kommunista rezsimmel szemben bevezetett szankciók.

Ilyen még nem volt: négy teherhajót kitiltottak a világ összes kikötőjéből

Griffiths nem nevezte meg a négy hajót, de egy név nélkül nyilatkozó forrás elmondta, hogy a comore-szigeteki zászló alatt hajózó Petrel 8, a Szent Kitts és Nevis lobogójával jelzett Hao Fan 6 és az észak-koreai zászló alatt hajózó Tong San 2 és a Jie Shun nevű hajók azok, melyek a világon sehol nem köthetnek ki.

Az ENSZ legutóbb szeptemberben fogadott el újabb szankciókat Észak-Korea ellen, miután Phenjan a múlt hónap elején végrehajtotta hatodik, minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantását.

(24.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, illusztráció

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Végül is azok a hajók csak Észak-Koreában. ill Kínában fognak kikötni, AZ A DOLGUK !!!
wagabund
méghogy az ensz megtiltotta... pfff...pont leszarják.

az enszben erről beszélnek majd évekig...hú, de jól megtiltottuk! hogy mit is? hát azt nem tudják..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.