Magyarország — Rejtélyes radioaktív felhő lebeg Európa fölött. Német meteorológiai állomások mértek benne kis mennyiségű Ruténium 106-os izotópot, ami egy rendkívül ritkán előforduló sugárzó anyag. Elemzések szerint az Urál hegység déli részéről származhat és most úgy tűnik, nincs utánpótlása. De hogy mi lehet a forrása, azt senki nem tudja. Külföldi lapok szerint a Ruténium 106-ot leginkább sugárterápiára használják, illetve műholdak energiaellátó egységeiben. Doleschall Pál atomfizikus szerint valahonnan kiszabadulhatott. – Lehet, hogy valamilyen műszaki hiba eredménye, de nagy katasztrófa biztosan nem történt.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán haverja Putyin nagyon csendben van. Biztos ők baszakodnak.
division
@peterkelemen: Sőt, szerintem maga Orbán volt, épp arra járt és gondolta enged ki egy kis Ruténium 106 - ot amit a zsebében véletlenül magával vitt:-)
Aki Én
@durbincs a nagy farok: no para. fogja a saskakat, feketeket, szurkeket, szarvasbogarakat, UFO-kat, HBO-t, BBC-t, TBC-t...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.