Kijev tiltakozójegyzéket küldött a magyar külügyminisztériumnak, amelyben követeli, hogy tiltsák be a budapesti ukrán nagykövetség elé péntekre szervezett demonstrációt – közölte Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter szerdán a Twitteren.

Az ukrán külügy egy budapesti tüntetés betiltását követeli
Kép: Youtube/Euronews

"A magyar külügyminisztérium tájékoztatta nagykövetségünket, hogy október 13-án Kárpátalja önrendelkezése szlogennel tartanak akciót. Mi ez, Budapest támogatja a szeparatizmust?"

- kérdezte Klimkin. Szavai szerin azonnal tiltakozójegyzéket küldött a kijevi külügyi tárca azzal a követeléssel, hogy tiltsák be ezt a "provokációt".

"Biztosak vagyunk, hogy Magyarország továbbra is tiszteletben tartja Ukrajna területi egységét" – fűzte hozzá bejegyzésében.

Pénteken az ukrán nagykövetség elé az ukrán oktatási törvény és kárpátaljai magyarság jogfosztottsága ellen tiltakozásul szervez demonstrációt ifj. Hegedűs Loránt református lelkész. Az ukrán külügyminiszter csütörtökön látogatást tesz Budapesten azzal a céllal, hogy elmagyarázza a magyar partnereknek az új ukrán oktatási reform lényegét.

A Petro Porosenko ukrán elnök által szeptember 25-én aláírt törvénynek az oktatás nyelvéről szóló 7. cikke több ország, köztük az Ukrajnával szomszédos Magyarország, Románia és Lengyelország heves tiltakozását váltotta ki. A jogszabály ezen része – amely egyébként 2020 szeptemberétől lép életbe – kimondja: Ukrajnában az oktatás nyelve az ukrán. Ennek megfelelően a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatása – az ukrán mellett – csak az első négy osztályban lesz engedélyezett, és csupán az önkormányzati fenntartású tanintézetek külön osztályaiban vagy csoportjaiban.

Az 5. osztálytól felfelé minden tantárgyat ukránul oktatnak majd, viszont engedélyezi a törvény egy-két, vagy több tantárgy oktatását bármely európai uniós tagország nyelvén. Az érintett nemzeti kisebbségek szervezetei szerint a 7. cikk sérti Ukrajna alkotmányát, több hatályos törvényét, továbbá nemzetközi egyezményekben és megállapodásokban vállalt kötelezettségeit. A jogszabályt több szomszédos országban, így Magyarországon is bírálják.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, gunarnyaku futsalos, ekkor mi van? Tan visszanyalt a fagyi? Allandoan Karpataljan meg Romaniaban csesztettetek a magyarokat buzditottatok az onallosagra, beleugattatok mindenbe, megnehezitve a mar ott elo magyar kisebbseg sorsat. A szemetseg az az egeszben, hogy nem a tenyleges elveitek miatt tettetek igy, hanem szimplan csak kampanyoltatok, hogy orban kapja a szavazataitokat jovore. Nehany ottani hozongo ala adtatok lovat, aztan most csodalkoztok, hogy vissznyal a fagyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
Porosenko éppen olyan hülye lenne, mint orbán?
a helység kalapácsa
Eleinte sajnáltam őket, de már nem. Ukrajna is egy velejéig korrupt maffiaállam, mint Oroszország, meg az összes keleti bambabajdzsán muszlim, félkeresztény bálványimádó ősszutyok barbár népség, akik csak azért nem pattintott kőbaltával hadonásznak, mert van elég bevételük az olaj által atomfegyverhez is.

www.youtube.com/watch?v=M0D7MBBI2Ik

Mert a radioactivity az nagyon fontos dolog az életben. Annál fontosabb dolog egy sincs az egész földkergeségen.

Ahogy a magyar önkéntes radioactiv-vitézek reaktíválódnak, nem reaktiválódik úgy senki!
Jönnek járókerettel, meg büszkék arra, hogy el tudnak számolni segítség nélkül egy millióig...

TE BUTA MAGYAR PARASZT, GYERTEK HÚSZAN, HÚSZAT LENYOMOK EGYEDÜL KÖZÜLETEK!

Undorodom tőletek, ti primitív hulladékok!!!
Semmi közöm hozzátok!!!
Bárcsak migránsok lennétek a kultúrában - kézen-közön.
Értetted ezt a szóképet, te agyilag balközép?
Szerintem sem.

Húzzatok a picsába!...
Ja nem, én húzok a picsába.
A végeredményt tekintve édes mindegy - mert a lényeg, hogy ne legyünk egy időben egy helyen egyszerre huzamosabb ideig.

Gyűlöllek Magyarország!
karma1
@a helység kalapácsa: Csak az utolso mondatoddal nem ertek egyet. A tobbi sajnos nagyon igaz...:o(((
karma1
Na, gunarnyaku futsalos, ekkor mi van? Tan visszanyalt a fagyi? Allandoan Karpataljan meg Romaniaban csesztettetek a magyarokat buzditottatok az onallosagra, beleugattatok mindenbe, megnehezitve a mar ott elo magyar kisebbseg sorsat. A szemetseg az az egeszben, hogy nem a tenyleges elveitek miatt tettetek igy, hanem szimplan csak kampanyoltatok, hogy orban kapja a szavazataitokat jovore. Nehany ottani hozongo ala adtatok lovat, aztan most csodalkoztok, hogy vissznyal a fagyi...
a helység kalapácsa
"TE BUTA MÉLYMAGYAR PARASZT, GYERTEK HÚSZAN, HÚSZAT LENYOMOK EGYEDÜL KÖZÜLETEK!"

Már megint magyarázkodnom kell.
A buta magyar parasztok miatt állandóan magyarázkodnom kell.
Igazából már unom, de tényleg.

Szóval az van, hogy a parasztlengők kora lejárt.
A küzdősport is intellektuális lett időközben.
Művészet.
Tudod, amíg te a nyers erődet megindítod, én megkávézom, elolvasom a napi híreket, szarok egyet, utána lefürdök, aztán tanulok 10 norvég kifejezést, és ha még mindig a levegőbe lóg a nyers erőd kifejeződése egy ökölbe zárva, akkor én simám elhajlok előle, aztán úgy pofán baklak, hogy a járda adja a másikat.
És ez nem egy elképzelt történet, ez megesett..egynél többször..

De biztos lehetsz benne, hogy kivétel nélkül mindig csak a beteg emberállatok sérültek meg, akik rosszban sántikáltak.
Amiért ülni kellet, azt leültem. amiért nem kellett ülni, azt nem ültem le. A világ bonyolult, de nem annyira...
a helység kalapácsa
@karma1: Az utolsó mondatom nem párosult igazi érzéssel!
Egyszerűen csak utálom, azt a műsort (mert műanyag), amit úgy hívnak, hogy:
"Szeretlek Magyarország!"
Na ott minden megvan, ami miatt soha nem tudnám szeretni ezt az országot.
Nem nézem, de a műsorajánlókat már nem egyszer láttam, és én szégyellem magamat helyettük, hogy ilyen primitív szinten képesek aprópénzre váltani azt a mélységet, amit igazán jelentene a kifejezés: "Szeretlek, Magyarország!"
a helység kalapácsa
Talán nem jött át eddig, de én igazából szenvedek - két, de inkább három világ között.
Nem akarok innen elmenni, mert mindenem itt van, de mégis el kell mennem innen, mert úgy érzem meg vagyok erőszakolva, és nem tudok, nem akarok azokkal együtt élni, akik megerőszakoltak - tudnék, de az olyan céltalan brutalitáshoz vezetne, amire már képtelen vagyok önszántamból, persze, ha kierőszakolják mások, beindulok, mint a gép...
Ugyanakkor mindenki itt marad, akik szintén meg vannak erőszakolva, és akikhez vonzódom, de ők nem tudnak mit tenni, akik kényszerűen beleidomulnak belesimulnak a rendszerbe. Feléjük is van fellesőlégem.
Harmadsorban, tudom, hogy ezt a rendszert elsöpri teljesen és végérvényesen egy olyan nagyobb erő, amit az emberek elképzelni sem bírnak. De olyan messze van... olyan kiábrándítóan sokat kell várni arra...
E három érzésvilág között kell navigálnom úgy, hogy közben ne veszítsem el egyensúlyt. a fejem, ami nem egyszerű...

Nem tudom más miért hagyja el ezt az országot, de én ezért.
Egy európai uniós polgárként, bármilyen hülyén hangozzék is, de politikai menekültként kényszerülök elmenni innen, mindent hátrahagyva.
Sajnálom, de nem szégyellem.
Szégyelljék magukat azok, akik erre a lépésre kényszerítik a honfitársaikat.
Már minden negyedik magyar újszülött külföldön jön a világra...
Milyen kormány az, aki elüldözi a sajátjait!?

Én hálás vagyok már most az új hazámnak, és MINDENT megteszek, a fejlődésükért.
És miért?
Nem a pénzért, hanem a megbecsülésért.
Tudod milyen jó érzés, amikor számítanak rád, és örülnek neked?
Itt, Magyarországon csak egy tégla vagy a falban, egy adható-vehető, bármikor lecserélhető senki, egy szükség szerint megtűrt kutya.
karma1
@a helység kalapácsa: Na, igy ertheto mar minden...:o))) Nekem a Duna World behozhato itt , de szinte sohasem n ezem, mert allatira nem erdekel az onfenyezes, es ugy altalaban a szekely kultura legalabb napi 20 oraban. (Eddig 3-szor nyitottam ki az adot, a legkulonbozobb napokon es a legkulonbozobb idokben es folyton Erdelyrol ment a duma... Mert mar a vilagon semmi mas sincs, csak Erdely es a szekelyek.)
Nessy
@karma1: pedig a történelem folyamán Erdély nem egyszer, sem nem kétszer hagyta cserben Magyarországot, amikor az érdekei úgy kívánták.
Most is csak van párezer "okos székely", aki zsebre teszi a pénzt, négyévente megír pár levelet a szomszédok, meg az elhunyt rokonok nevében, ahol a fideszre voksol, aztán él otthon, ma már lassan jobb körülmények között, mind ideát közmunkán.
Csizmás Kond
@a helység kalapácsa: @karma1: Az elvándorlás mindig anyagi okokra vagy életmentő túlélésen alapul. A hazafi nem menekül...a többi meg csak duma.
karma1
@a helység kalapácsa: Na, udvozollek a csapatban, ruhes Romaniabol kioktat, hogy ki a magyar es ki a hazafi.
Altalaban az emberek azert indulnak el hazajukbol legfokepp, mert az " életmentő túlélés"-be nagyon erosen bejatszik az , ha az embernek gyereke van es nemcsak neki, de a gyerekenek is szuksege van peldaul kajara, ami az alapja az "életmentő túlélés"-nek...:o))
(Mint ahogy a hosszu elet titka az is, hogy nem szabad tul koran abbahagyni a lelegzest)...:o)))
Aki Én
@Csizmás Kondom a minden lében kanál: Mondja ezt egy román, miközben Magyarország belügyeibe próbál belepofázni, tapasztalat és IQ nélkül elmondani az ott élőknek, mi a jó nekik.
Ekkora butaság még tőled is fáj.
Jozefina
Hergeli a fidesz a hőzöngő tömeget az ősz zavargásokra!! Ez is csak egy edzésféle!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/semjen.jpg
A nemzeti magyar kormány a nemzetállamok szuverenitásáért küzd Európában és keménykedő kocsmadiplomáciával próbálja egy saját maga által összetákolt piedesztálra felállva kioktatni a környező országok (leginkább Románia) kormányait, mintha ez érdemben hozzájárulna a magyar kisebbség helyzetének javulásához. Nem, kurvára nem járul hozzá.
A rossz értelemben vett nacionalizmus és idegenellenesség gyűlöletkampányából nem sikerült
kimaradniuk az erdélyi, és úgy általában a határon túli magyaroknak sem, noha biztosan sokan
örültek volna ennek. A falig eltolt nemzetállami szuverenitás pedig a huzatos Kárpát-medence
valamennyi kisebbségben élő magyar közössége számára létező, valóságos fenyegetés. Ez ellen küzdenek minden egyes nap. A homogén, szuverén, oszthatatlan nemzetállamok ellen, amelyek a kisebbségi jogérvényesítés legfőbb akadályai. Orbán Viktor gyűlöletpolitikája nem jó válasz sem a szlovákiai, sem a romániai, sem az ukrajnai, de még a szerbiai magyarok mindennapi gondjaira sem, a közönséges útszéli uszítás, az idegenekkel szembeni kirekesztő és megbélyegző álláspont semmiben nem különbözik egy elvakult román magyarokkal szembeni zsigeri gyűlöletétől. A szar minden irányba fröcsköl és van úgy, hogy a gyűlölködés szarabbik oldalán találja magát az ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.