A szexuális zaklatással és erőszakkal gyanúsított Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul elleni vádak megdöbbentették a cannes-i filmfesztivál vezetőit, akik együttérzésüket fejezték ki az áldozatoknak. Ugyanakkor a New York-i rendőrség a megindított nyomozás körében megkezdte az adatgyűjtést a producer ügyében.

Pierre Lescure, a cannes-i filmfesztivál elnöke és Thierry Fremaux igazgató csütörtökön közös közleményben hangsúlyozta, hogy megdöbbentette őket az, ami Weinstein szexulális zaklatásairól és szexuális erőszakjairól napvilágra került. Mint írták, ezt a viselkedést a "legvilágosabban és legegyértelműbben el kell ítélni".

Egyre nagyobb bajban a filmmogul: már nyomoznak ellene

Weinstein visszatérő vendége volt a cannes-i filmfesztiválnak, számos olyan film szerepelt a cannes-i versenyprogramokban, amelyeknek ő volt a producere.

Lescure és Fremaux együttérzésüket fejezték ki Weinstein áldozatainak, mindazoknak, aki kiálltak a nyilvánosság elé és a többieknek is. "Jó volna, ha ez az ügy segítene abban, hogy leszámoljunk minden ilyen súlyos és elfogadhatatlan gyakorlattal" – fogalmaztak.

Az amerikai filmakadémia szerdán bejelentette, hogy szombatra válságtanácskozást hívott össze Weinstein ügyében.

A filmakadémia közleményében leszögezte, hogy a Weinstein ellen felhozott vádak "visszataszítóak és szörnyűek", és a filmmogul viselkedése összeegyeztethetetlen a szervezet értékeivel és mindazzal, amit ez az alkotói közösség képvisel. A filmakadémia kormányzói testülete szombaton rendkívüli tanácskozáson vitatja meg a Weinstein ügyét és ott dönt arról, hogy milyen lépéseket tegyen vele szemben.

A The Hollywood Reporter emlékeztetett arra, hogy Harvey Weinstein több mint húsz éve tagja az Oscar-akadémiának.

A Brit Filmakadémia szerdán függesztette fel Weinstein tagságát.

A The New York Times amerikai napilap múlt hét csütörtökön számolt be arról, hogy a producer évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. A The New Yorkerben a napokban megjelent riport szerint pedig szexuális erőszakot is elkövetett. A filmmogul tagadta az ellene felhozott vádakat.

A Hollywood Reporter ugyanakkor úgy értesült, hogy a New York-i rendőrség nyomozást indított Weintein ügyében, és megkezdték az adatgyűjtést.

(MTI/Hollywood Reporter)

Cikk- és címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Az eset csak azt bizonyítja, hogy mindenki fiatalon "szopik" a szerepért. Amikor aztán befut és elismert lesz úgy adja ezt elő, mint, ha nem választás kérdése lett volna a dolog...

Szerintem ez az eset egész Hollywood-ot minősíti nem csak ezt a férget!
Equus1
érdekes lesz a bizonyítási eljárás... Kiszely Tünde nem jelentkezett még?
wagabund
kerít egy jó ügyvédet, aki majd azzal érvel, hogy a nők csupa jószívűségből simán prosztata-ürítést végeztek, nehogy később fájjon neki, és urológushoz kelljen járnia...

-mertugye tisztelt bírónő, mi a legfontosabb egy férfinél? ..hát üres zacskó, tele has... ebben segédkeztek a hálátlan felperesek...
szep napot
A hollywodi kurvakban mar bizni sem lehet. Benyul a nadragodba, hogy megkapjon egy jo szerepet, aztan par ev utan eroszaknak allitja be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.